Πρώτος νεκρός στο Ισραήλ από παλαιστινιακά πυρά -Ξεκίνησε ξανά το «σφυροκόπημα» της Λωρίδας της Γάζας - iefimerida.gr

Πρώτος νεκρός στο Ισραήλ από παλαιστινιακά πυρά -Ξεκίνησε ξανά το «σφυροκόπημα» της Λωρίδας της Γάζας

Πρώτος νεκρός στο Ισραήλ από παλαιστινιακά πυρά -Ξεκίνησε ξανά το «σφυροκόπημα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες κράτησε η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ θρήνησε τον πρώτο του νεκρό από παλαιστινιακά πυρά και απάντησε ξεκινώντας ξανά το «σφυροκόπημα» των Παλαιστίνιων με αεροπορικές επιδρομές.

Η πρώτη απώλεια των Ισραηλινών, μετά από οχτώ ημέρες εχθροπραξιών, ήταν ένας άνδρας που χτυπήθηκε από οβίδα, κοντά στα σύνορα. Σύμφωνα με τον BBC, ήταν πολίτης που εθελοντικά διένειμε φαγητό στους στρατιώτες στην περιοχή. Στην απέναντι πλευρά, σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα, εξαιτίας των χτυπημάτων της αεροπορίας του Ισραήλ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες.

Τις προηγούμενες ώρες, το Ισραήλ είχε αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου για την εκεχειρία, αλλά την απέρριψε η Χαμάς. Μετά από αυτό και το θάνατο του πρώτου Ισραηλινού, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα ενταθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα ήταν προτιμότερη μια διπλωματική λύση και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχτήκαμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία σήμερα. Ομως η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά μόνο να εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας εναντίον της», είπε ο Νετανιάχου που πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς, μέχρι να επικρατήσει ηρεμία για τους πολίτες του Ισραήλ».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ