Ο Ερντογάν τα βάζει με τους Ισραηλινούς για το μακελειό στη Γάζα: Δεν διαφέρουν από τον Χίτλερ - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν τα βάζει με τους Ισραηλινούς για το μακελειό στη Γάζα: Δεν διαφέρουν από τον Χίτλερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη Λωρίδα της Γάζας να έχει γίνει ξανά κρανίου τόπος από τις σφοδρές επιθέσεις των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων και τα αντίποινα της Χαμάς να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε μια ακραία δήλωση που θα συζητηθεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η αντίληψη του Ισραήλ για τους Παλαιστίνιους δεν είναι διαφορετική από τη νοοτροπία του Αδόλφου Χίτλερ, κατηγορώντας παράλληλα το Ισραήλ ότι διαπράττει «συστηματική θηριωδία» εναντίον των Παλαιστινίων από το 1948.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, λέγοντας ωστόσο ότι αυτό δεν είναι αρκετό και πως θα πρέπει το Ισραήλ άμεσα να άρει το εμπάργκο στην Παλαιστίνη.

Ο Ερντογάν τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα φέρει τέλος στις δολοφονίες αθώων παιδιών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί πως σύσσωμος σχεδόν ο ευρωπαϊκός Τύπος στέκεται με σκεπτικισμό στην πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της γαλλική Le Figaro. Επικαλούμενη μια ρήση του Σαρλ ντε Γκολ, υποστηρίζει ότι «οι κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές συνιστούν δηλητήριο που δρα αργά για το ηθικό της ισραηλινής κοινωνίας και το διεθνές κύρος του ισραηλινού κράτους. Δεν είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι 4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται σε μια απαράδεκτη κατάσταση αιχμαλωσίας. Δεν είναι δυνατόν να κρατήσει κανείς αιώνια αποκλεισμένο έναν νεανικό πληθυσμό, ο οποίος είναι μορφωμένος, διεκδικητικός και πολιτικά απεγνωσμένος. Κάθε φορά που ένα μαχητικό αεροσκάφος με το αστέρι του Δαβίδ καταστρέφει ένα παλαιστινιακό σπίτι, το Ισραήλ δημιουργεί εκατοντάδες νέους ανυποχώρητους εχθρούς... Αυτό που λείπει από το Ισραήλ είναι ένα όραμα μακράς πνοής», εκτιμά η γαλλική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ