Ακόμα και τα αεροπλάνα παίρνουν σύνταξη: Αυτό είναι το Α-7 της Πολεμικής Αεροπορίας που αποσύρεται [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακόμα και τα αεροπλάνα παίρνουν σύνταξη: Αυτό είναι το Α-7 της Πολεμικής Αεροπορίας που αποσύρεται [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και για τα αεροπλάνα. Η παλιά λάμψη χάνεται, η τεχνολογία προχωράει, οι ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας αυξάνονται. Το κλασικό και παραδοσιακό Vought/LTV A-7 Corsairs της ελληνικής αεροπορίας πολύ σύντομα θα βγει σε σύνταξη.

Πρόσφατα είχε πάρει μέρος σε επιδείξεις στο πλαίσιο του Royal International Air Tattoo και αυτή η παρουσία -ως φαίνεται- θα είναι και το κύκνειο άσμα του. Θεωρείται ένα «παλικάρι των αιθέρων» και είχε κάνει πρώτη φορά την εμφάνισή του στον πόλεμο του Βιετνάμ με τα χρώματα των ΗΠΑ.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν πούλησε αρκετά και έτσι οι ΗΠΑ κατάφεραν να βρουν πωλητές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ταϊλάνδη. Ο τελευταίος των... Μοϊκανών αυτού του μοντέλου ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά πλέον θα βγει στη σύνταξη.

Στον τελευταίο διαγωνισμό επίδειξης που έλαβε μέρος βάφτηκε σε μαύρο χρώμα και κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και το πρώτο βραβείο καλύτερης μεταμφίεσης για τις ανάγκες της παράστασης.

Άλλωστε το τελευταίο χειροκρότημα είναι πάντα αυτό που μένει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ