Χαμάς: Αυτοί είναι οι όροι μας για εκεχειρία -Ας κάνει χερσαία επιχείρηση το Ισραήλ, αυτό ονειρευόμαστε - iefimerida.gr

Χαμάς: Αυτοί είναι οι όροι μας για εκεχειρία -Ας κάνει χερσαία επιχείρηση το Ισραήλ, αυτό ονειρευόμαστε

Χαμάς: Αυτοί είναι οι όροι μας για εκεχειρία -Ας κάνει χερσαία επιχείρηση το Ισρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που εξακολουθούν να χάνονται ζωές από τις αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας από όπου εκτοξεύονται ρουκέτες ως απάντηση, η Χαμάς δεν δείχνει καμία διάθεση υποχώρησης. Οχι μόνο γιατί παρουσίασε μία σειρά από όρους για την εκεχειρία, που θεωρείται ουτοπική η υλοποίησή τους, αλλά και γιατί ουσιαστικά προκαλεί το Ισραήλ να πραγματοποιήσει την απειλή για χερσαία επιχείρηση.

Η παύση των βομβαρδισμών, η απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων και η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας ήταν μερικοί από τους όρους που έθεσε η Χαμάς, αν και διευκρίνισε ότι είναι ακόμη νωρίς για να γίνεται λόγος για μια εκεχειρία.

«Κάθε εκεχειρία θα πρέπει να βασίζεται στους όρους που θέσαμε. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει δεκτό», δήλωσε ο Μούσιρ αλ Μάσρι, βουλευτής και εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, προσθέτοντας ότι είναι νωρίς για μία τέτοια συζήτηση «μπροστά στα εγκλήματα και τις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί εναντίον του λαού μας».

Ο Μάσρι ανέφερε τους όρους που είναι απαραίτητοι για μια εκεχειρία:

  • Ο τερματισμός της επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού λαού
  • Η άρση του αποκλεισμού της Γάζας, που είναι σε ισχύ από το 2006
  • Το άνοιγμα του μεθοριακού περάσματος της Ράφα στην Αίγυπτο
  • Η απελευθέρωση των κρατούμενων που συνελήφθησαν ξανά μετά την απελευθέρωσή τους στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2011.


«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα σταματήσει η βία», προειδοποίησε ο βουλευτής της Χαμάς, «οι διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία προϋποθέτουν πραγματικές προσπάθειες τις οποίες δεν έχουμε δει».

Μάλιστα, όταν ο Μάσρι ρωτήθηκε για τον κίνδυνο χερσαίας επιχείρησης, με τον οποίο έχει απειλήσει το Ισραήλ, ουσιαστικά προκάλεσε την απέναντι πλευρά. «Οι Παλαιστίνιοι αντάρτες το ονειρεύονται, μακάρι ο εχθρός να αποφασίσει μια χερσαία εισβολή! Η Γάζα θα γίνει ο τάφος τους, αν το θέλει ο θεός», υπογράμμισε.

Το Ισραήλ από την πλευρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις επιχειρήσεις του για όσο διάστημα η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του εδάφους του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ