Περικυκλωμένος ο Καντάφι, λένε οι αντικαθεστωτικοί - iefimerida.gr

Περικυκλωμένος ο Καντάφι, λένε οι αντικαθεστωτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομάδα αντικαθεστωτικών που πολιορκεί συγκροτήματα διαμερισμάτων κοντά στο αρχηγείο του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Λίβυος ηγέτης κρύβεται στα κτίρια αυτά μαζί με κάποιους από τους γιους του.

Οι αντικαθεστωτικοί ανταλλάσσουν πυρά με τους στρατιώτες που είναι πιστοί στον Καντάφι, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στα κτίρια αυτά, προσέθεσε η ομάδα αυτή των αντικαθεστωτικών, η οποία δεν διευκρίνισε ωστόσο τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο Καντάφι και γιοι του βρίσκονται μέσα σε αυτά.

"Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα", δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς που μετέχουν στην ομάδα αυτή. "Σήμερα τελειώνουμε. Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό", προσέθεσε.

Παράλληλα ανταποκριτής του Ρόιτερς δήλωσε ότι σφοδρές μάχες ξέσπασαν σήμερα στο κέντρο της Τρίπολης, με βαριές ανταλλαγές πυρών πολυβόλων μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και στρατιωτών που είναι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι.

"Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και είναι πολύ επικίνδυνα", δήλωσε επίσης στρατιώτης των αντικαθεστωτικών σε σημείο ελέγχου.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την κεντρική Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης.

Ανταποκριτής του Ρόιτερς που βρίσκεται στο ξενοδοχείο αυτό δήλωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν ανέβει στην οροφή του κτιρίου πυροβολούν εναντίον ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος που βρίσκονται σε κοντινά κτίρια και ότι οι αντικαθεστωτικοί που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες κατά των ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος.

Την ίδια στιγμή ανταποκριτής του Ρόιτερς δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 30 άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μαχητές πιστοί στον Καντάφι σκοτώθηκαν σε στρατόπεδο στην κεντρική Τρίπολη και τουλάχιστον δύο από αυτούς ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες, το οποίο δείχνει ότι εκτελέστηκαν.

Ο ανταποκριτής σημείωσε ότι μέτρησε 30 πτώματα διάτρητα από σφαίρες στην περιοχή όπου σημειώθηκαν μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς.

Ο επικεφαλής των εξεγερμένων καλεί όλους τους Λίβυους να ενταχθούν στην επανάσταση

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης κάλεσε σήμερα το λαό στα μέρη της χώρας που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Μουάμαρ Καντάφι να "ενταχθούν στην επανάσταση" και σημείωσε ότι ο ίδιος θα δεχθεί με χαρά τη διεξαγωγή συνομιλιών με όποιες ομάδες από τις περιοχές αυτές το θελήσουν ώστε να αποφευχθεί να χυθεί κι άλλο αίμα.

"Καλώ το λαό μας στις περιοχές που δεν έχουν απελευθερωθεί (...) να ενταχθεί στην επανάσταση", δήλωσε ο Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Βεγγάζη στην ανατολική Λιβύη, η οποία μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

"Χαιρετίζουμε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις από οποιαδήποτε κοινότητα ή περιοχή, άμεσες ή έμμεσες, ώστε να αποφευχθούν περισσότεροι σκοτωμοί", προσέθεσε ο Άμπντελ Τζαλίλ.

"Η Λιβύη είναι αρκετά μεγάλη για όλους και όλοι οι Λίβυοι θα έχουν ίση μεταχείριση. Ο (εθνικός) πλούτος είναι για τους Λίβυους και θα διανεμηθεί εξίσου στο λιβυκό έδαφος", κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ