Η πλειοψηφία των Γάλλων αντίθετη στην επιστροφή του DSK στην πολιτική - iefimerida.gr

Η πλειοψηφία των Γάλλων αντίθετη στην επιστροφή του DSK στην πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθεται σε μια ταχεία επιστροφή του Ντομινίκ Στρος-Καν στην εγχώρια πολιτική σκηνή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Ποσοστό 53% των 1.006 πολιτών που ερωτήθηκαν από την εταιρία έρευνας CSA εάν ο Στρος-Καν θα έπρεπε να "λάβει μέρος στον πολιτικό διάλογο τους επόμενους μήνες" απάντησε αρνητικά.

Την Τρίτη, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έθεσε στο αρχείο την υπόθεση σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή του στη Γαλλία τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του.

Ως τη σύλληψή του ο Στρος-Καν θεωρείτο το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Οι ψηφοφόροι της συντηρητικής παράταξης αντιτίθενται κατά ένα αρκετά υψηλότερο ποσοστό από εκείνους των Σοσιαλιστών στο ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Στρος-Καν στην πολιτική (61% έναντι 43%, αντίστοιχα).

Δεν είναι πάντως ξεκάθαρο εάν και κατά πόσον ο 62χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών, που αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο Παρίσι, θα θελήσει να επιστρέψει στην πολιτική και με ποια ιδιότητα. Δεν έχει κάνει καμιά δήλωση σχετικά.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση του χρίσματος του Σοσιαλιστικού κόμματος για τη συμμετοχή στις προσεχείς προεδρικές εκλογές έχει ήδη παρέλθει. Ανάμεσα στους διεκδικητές του είναι η Μαρτίν Ομπρί, ο Φρανσουά Ολάντ και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Μόλις το 23% όσων ερωτήθηκαν είπαν ότι τάσσονται υπέρ της διεκδίκησης του χρίσματος του Σοσιαλιστικού κόμματος από τον Στρος-Καν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ