ΕΚΤ: Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνες -Μπορούν αλλά δεν εξοφλούν τα δάνεια - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνες -Μπορούν αλλά δεν εξοφλούν τα δάνεια

Στέλεχος της ΕΚΤ: Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία οι Ελληνες οφειλέτες -Μπορούν αλλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα «κόκκινα» δάνεια είναι μία βασική πρόκληση για την Ελλάδα, εκτίμησε ο Μπενουά Κερέ. Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όμως σημείωσε ότι πέρα από τις αλλαγές για την αντιμετώπιση του ζητήματος, θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και οι Ελληνες οφειλέτες, που δεν δείχνουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους.

Ο Μπενουά Κερέ αναγνώρισε ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία τέσσερα δύσκολα χρόνια, καθώς ανασυγκροτήθηκε σε μεγάλο βαθμό, ενώ ανακεφαλαιοποιήθηκαν και οι τράπεζες. «Οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πλέον ανάγκη έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA), καθώς έχουν κατορθώσει να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές», πρόσθεσε το στέλεχος της ΕΚΤ, κάνοντας λόγο για ενθαρρυντικές ενδείξεις.

Οπως πρόσθεσε, η κυριότερη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μελλοντικά είναι το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη ανακοινώσει διάφορες πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό. Η αλλαγή της νοοτροπίας ορισμένων οφειλετών οι οποίοι, αν και έχουν τη δυνατότητα, δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος», είπε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο Μπενουά Κερέ υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί πως η χώρα θα παραμείνει προσηλωμένη στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, με σκοπό να μειωθεί η ανεργία και να επιτευχθεί διατηρήσιμη ανάπτυξη βασιζόμενη σε υγιή δημόσια οικονομικά. Εξελίξεις που θα οδηγήσουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ