Δεν πάει Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ουκρανίας -Εχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει - iefimerida.gr

Δεν πάει Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ουκρανίας -Εχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει

Δεν πάει Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ουκρανίας -Εχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη χώρα του να βρίσκεται σχεδόν σε εμφύλιο, εξαιτίας των μαχών ανάμεσα σε φιλορώσους αυτονομιστές και το στρατό, θα ήταν τουλάχιστον άκαιρο ο Πέτρο Ποροσένκο να παρακολουθεί τον τελικό του Μουντιάλ από κοντά, τη στιγμή που οι μάχες μαίνονται στην Ουκρανία. Για αυτό και δεν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν ανάμεσα στους ηγέτες που είχαν λάβει την πρόσκληση της Ντίλμα Ρούσεφ για τον αποψινό τελικό του Μουντιάλ. Αλλά η αναμέτρηση ανάμεσα στη Γερμανία και την Αργεντινή είναι το τελευταίο που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον Ποροσένκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα του είναι αδύνατον να παραστεί στον τελικό. Απέκλεισε έτσι μια ενδεχόμενη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που θα βρίσκεται στη Βραζιλία για τον αγώνα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας προωθούνται τις τελευταίες ημέρες και πλησιάζουν τα προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, παρά τις εκκλήσεις από Ευρώπη και Ρωσία για κατάπαυση του πυρός. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές, που διαθέτουν βαρέα όπλα, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι τέλους.

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, όπως και άλλοι ηγέτες κρατών, έλαβε πρόσκληση από την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ να παραστεί στην τελετή λήξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της προεδρίας. «Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ουκρανία, ο αρχηγός του κράτους έκρινε ότι είναι αδύνατον να παραστεί στον τελικό του Μουντιάλ», προστίθεται στο κείμενο αυτό.

Αρχικά ο Ποροσένκο, όπως και ο Πούτιν, είχε αποδεχτεί την πρόσκληση της Βραζιλίας να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Αργεντινής από την εξέδρα των επισήμων στο στάδιο Μαρακανά. Οι αρχές της Βραζιλίας αγνοούσαν αν οι δύο ηγέτες σχεδίαζαν κάποια κατ' ιδίαν συνάντηση. Το πρόγραμμα πάντως όριζε ότι πριν από τον τελικό θα παρακάθονταν όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στο γεύμα που θα παραθέσει η Ρουσέφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ