Ισχυρή επιφανειακή σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας - iefimerida.gr

Ισχυρή επιφανειακή σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ιαπωνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της πόλης Ιουάκι της νήσου Χονσού στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS).

Η δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στις 22.22 - ώρα Ελλάδος (4.22 τα ξημερώματα του Σαββάτου - τοπική ώρα), είχε επίκεντρο 165 χλμ. ανατολικά της πόλης Ιουάκι, 151χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της πόλης Ναμί και 298 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά από το Τόκιο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού τοποθετείται μόλις στα 10 χλμ.

Έχει εκδηλωθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ υπάρχει κίνδυνος για σεισμικά κύματα ύψους έως και ενός μέτρου στα ανοικτά των ακτών της Φουκουσίμα. Πάντως, δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής προβλήματα ή ανωμαλίες στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ