Τι ζητά η Ελλάδα από τον Ολι Ρεν και το Eurogroup - iefimerida.gr

Τι ζητά η Ελλάδα από τον Ολι Ρεν και το Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο επιστολές, μια προς τον κ. Ολι Ρεν και μια δεύτερη προς του ομολόγους του των κρατών που συμμετέχουν στον μηχανισμό εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) της Ε.Ε. συνέταξε αργά χθες το βράδυ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε στη Βουλή τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου και μετά το τέλος των συνεδριάσεων του υπουργικού Συμβουλίου και του αρμόδιου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συνδιαμόρφωσαν -μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη, τον γ.γ. του υπουργείου Σπύρο Πλασκοβίτη και κάποιους υπηρεσιακούς- το τελικό κείμενο των επιστολών.

Ο κ. Βενιζέλος, όπως ενημέρωσε τους βουλευτές που συμμετείχαν στον ΚΤΕ, στην επιστολή προς τους ομολόγους του ζητά την επίσπευση της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων.

Στην επιστολή του προς τον Επίτροπο Ρεν περιγράφει το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις και ζητεί να διατυπώσουν εγκαίρως τις ενστάσεις του οι κοινοτικές υπηρεσίες ώστε να μην εγείρουν εκ των υστέρων αντιρρήσεις και ενστάσεις.

Ο κ. Βενιζέλος, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι θα ξεκινήσει τις συζητήσεις με την τρόικα από το θέμα της ύφεσης, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι θα επιδιωχθεί πολιτική διαπραγμάτευση για τον εκτροχιασμό των στόχων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Επισήμανε ωστόσο ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχει αυτή η διαπραγμάτευση είναι να εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον ως προς τα βασικά χρονοδιαγράμματα του.

Επίσης, εξήγησε αναλυτικά το θέμα των εγγυήσεων που θέτει η Φινλανδία, επισήμανε ότι θα επιδιωχθεί πολιτική λύση για αυτό στο Eurogroup και χαρακτήρισε «πολιτικά ανήθικη» τη στάση της Ν.Δ. η οποία όπως είπε γνώριζε πολύ καλά ότι με τη συγκεκριμένη χώρα υπήρχε ζήτημα διμερούς διαπραγμάτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ