Le Parisien: Φανατικοί Τζιχαντιστές είχαν σκοπό να ανατινάξουν τον Πύργο του Αϊφελ και το Λούβρο - iefimerida.gr

Le Parisien: Φανατικοί Τζιχαντιστές είχαν σκοπό να ανατινάξουν τον Πύργο του Αϊφελ και το Λούβρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» σύμφωνα με την οποία φανατικοί Τζιχαντιστές σκόπευαν να προκαλέσουν εκτεμμένα και ηχηρά χτυπήματα στην καρδιά του Παρισιού. Μάλιστα, είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τον Πύργο του Άϊφελ και το Λούβρο.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien», οι γαλλικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο... μάτι ιστορικά μνημεία της Γαλλίας! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έπειτα από την αποκωδικοποίηση συνομιλίας αλγερινού πολίτη με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ. Με τον τρόπο αυτό, το Παρίσι ενημερώθηκε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδίαζαν τζιχαντιστές.

Κατά την συνομιλία ενός αλγερινού χασάπη στη Βοκλούζ (νοτιοδυτική Γαλλία) και ενός υψηλόβαθμοου στελέχους της Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ, γινόταν αναφορά στα πολιτιστικά μνημεία της Γαλλίας τα οποία για τους τζιχαντιστές αποτελούν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης. Οι δύο άντρες είχαν επικοινωνία τουλάχιστον επί ένα ένα χρόνο και, σύμφωνα με την «Le Parisien», ο αλγερινός χασάπης με το όνομα «Αλί Μ.», είναι πατέρας δύο παιδιών που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε στη Γαλλία.

Εκτός από ιστορικά μνημεία της Γαλλίας, οι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο στόχαστρο πυρηνικά εργοστάσια, φεστιβάλ ακόμα και νυχτερινά κέντρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ