O χάρτης του νέου Ευρωκοινοβουλίου: Γηραιότερος ο Μανώλης Γλέζος 66 χρόνια μεγαλύτερος από τον νεότερο - iefimerida.gr

O χάρτης του νέου Ευρωκοινοβουλίου: Γηραιότερος ο Μανώλης Γλέζος 66 χρόνια μεγαλύτερος από τον νεότερο

O χάρτης του νέου Ευρωκοινοβουλίου: Γηραιότερος ο Μανώλης Γλέζος 66 χρόνια μεγαλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση τα στοιχεία για τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου, όπου καταγράφονται οι νεότεροι και γηραιότεροι, αλλά και τα ποσοστά εκπροσώπησης των γυναικών.Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ευρωβουλευτής είναι ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος, στα 92 του, είναι 66 χρόνια πιο μεγάλος από τον νεότερο, τον Δανό Αντρες Βίστισεν.

Το ποσοστό της εκπροσώπησης των γυναικών αυξήθηκε από 35,05% το 2009 σε 36,88% με τη Μάλτα να κατακτάει την πρώτη θέση καθώς τα δύο τρίτα των εκπροσώπων της χώρας είναι γυναίκες.

Μικρή πτώση σημείωσε το ποσοστό των ευρωβουλευτών που επανεξελέγησαν. Από 49,59% το 2009 έπεσε στο 49,4% στις εκλογές του Μαΐου του 2014.

«Πρωταθλητές» στην επανεκλογή οι Γερμανοί, με το 69,79% των μελών του ΕΚ να παραμένουν στο αξίωμά τους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Στην Ελλάδα αντιθέτως, σημειώθηκε 100% ανανέωση των προσώπων, με τους Ελληνες ευρωβουλευτές που προέκυψαν από τις εκλογές του 2009 να μην επανεκλέγονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ