Συνάντηση Χαρδούβελη - Βρούτση ενόψει των επαφών με τους τροϊκανούς - iefimerida.gr

Συνάντηση Χαρδούβελη - Βρούτση ενόψει των επαφών με τους τροϊκανούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση είχε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης, εν όψει της έναρξης των επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών την Πέμπτη και ο κ. Βρούτσης θα τους δει την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας «η επικείμενη μίνι αξιολόγηση δεν έχει "ειδικό βάρος" και η μεγάλη επιθεώρηση (review) είναι τον Σεπτέμβριο», όταν θα γίνει η 5η αναθεώρηση του μνημονίου.

Τα βασικά θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η αξιολόγηση της πορείας των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, η περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας και η κυβερνητική πρόταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία πιθανόν να είναι ενιαία και για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ