Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και την κρίση να μας ενώσει [εικόνες] - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και την κρίση να μας ενώσει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνύματα προς κάθε παραλήπτη, εντός και εκτός Ελλάδας, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά την ομιλία του το πρωί της Τετάρτης στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Χαρδούβελης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις, ενώ απευθυνόμενος στον πολιτικό κόσμο ζήτησε να επιδείξει σύμπνοια γιατί, όπως προειδοποίησε, «στο τέλος ότι το λογαριασμό τον πληρώνουμε εμείς και κανείς άλλος».

«Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και να μπορέσουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η κρίση πρέπει να αρχίσει μας ενώνει και όχι να μας διχάζει».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για δεύτερη φορά μέσα στη μνημονιακή περίοδο» αναφερόμενος στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για την έκδοση τριετούς ομολόγου ύψους έως 3 δισ. Ευρώ. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «σταδιακά θα εξαλείφονται τα έκτακτα μέτρα. Θα προβούμε σε κρίσιμες αλλαγές στην φορολογική πολιτική και την φορολογική διοίκηση. Έτσι θα αποκαταστήσουμε αδικίες προς όφελος των αδύναμων ομάδων».

«Η Ελλάδα εφαρμόζει ένα συνεκτικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο βρίσκεται κοντά στο τέλος του» εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως το 2014 είναι το πρώτο έτος ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Ο υπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να μετεξελιχθεί το 2015 σε έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο μείωσης της ανεργίας, αύξησης των καθαρών εισοδημάτων και τόνωσης των επενδύσεων.

Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και την κρίση να μας ενώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και την κρίση να μας ενώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και την κρίση να μας ενώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Χαρδούβελης: Ας αφήσουμε τα λόγια για εκλογές και την κρίση να μας ενώσει [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ