Βορίδης: Το δημοψήφισμα είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό νταβαντούρι από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Βορίδης: Το δημοψήφισμα είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό νταβαντούρι από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τις 120 υπογραφές και το δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, εξέφρασε την άποψη ότι το άθροισμα των ψήφων μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον είναι ταυτόσημα τα αιτήματα των κομμάτων ως προς τον προσδιορισμό του περιεχομένου του δημοψηφίσματος. «Αν το αίτημα δημοψηφίσματος είναι κοινό, τότε μπορεί να αθροιστεί». «Αρκεί», όπως είπε ο κ. Βορίδης «η διατύπωση του αιτήματος να είναι ταυτόσημη» υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε, δεν είναι «καθόλου βέβαιος» πως θα υπάρξει τέτοιο κοινό αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» καθώς «ακούγεται» ότι εκτός από διαφορετικό σκεπτικό, τα κόμματα θα θέσουν και διαφορετικό αίτημα και έφερε τα παραδείγματα του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

«Πολλή φασαρία για το τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι ακόμα και εφόσον γινόταν συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, θα καταψηφιζόταν το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς απαιτούνται 180 ψήφοι.

«Το δημοψήφισμα είναι ένα απλό, επικοινωνιακό νταβαντούρι ακόμα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να σταματήσει» ο συγκεκριμένος τρόπος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ