ICAP: Οι γυναίκες στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερο, κατακτούν υψηλές θέσεις στις επιχειρήσεις - iefimerida.gr

ICAP: Οι γυναίκες στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερο, κατακτούν υψηλές θέσεις στις επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να βρισκόμαστε, ακόμα και σήμερα, μακριά από μια πραγματική εξίσωση στην αγορά εργασίας, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, ωστόσο πρόσφατη έρευνα της ΙCAP, δείχνει κάποια θετικά σημάδια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, αύξηση του ποσοστού των γυναικών στη διοίκηση των ελληνικών επιχειρήσεων στο 21% το 2013 από 19% στο 2012 σημειώνει η έρευνα της ICAP που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και δημοσιεύεται στο Leading Women in Business.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην εκδήλωση High Heels on High Hills που διοργάνωσε η ICAP Group για δεύτερη συνεχή χρονιά και όπως τόνισε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, CEO της ICAP Group, οι επιχειρήσεις οφείλουν να αξιοποιήσουν τις γυναίκες στελέχη τους και να θέτουν σαφείς στόχους επʼ αυτού. Η φετινή εκδήλωση περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα, αναλύθηκαν οι Βέλτιστες Πρακτικές που ακολουθούνται από τρεις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα τις: EMC Hellas, Xerox Hellas & Microsoft Hellas σχετικά με τη διευκόλυνση της ανέλιξης των Γυναικών στις επιχειρήσεις τους. Ο κ. Δημήτρης Δόντας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Xerox, περιέγραψε πως εξασφαλίζεται στην εταιρεία του, η ποικιλομορφία στο προσωπικό μέσα από HR Metrics.

Η κυρία Αντιγόνη Παπανικολάου, Διευθύντρια Νομικών & Εταιρικών Υποθέσεων της Microsoft, ανέδειξε πως μέσω φιλικών πρακτικών που εφαρμόζονται στην εταιρεία της, διευκολύνονται και προάγονται οι γυναίκες σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, καθώς και πως σε κοινωνικό επίπεδο στηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Στη συνέχεια η κυρία Αγάθη Γαλάνη, Country Manager Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, έκανε ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή γυναικών στο παγκόσμιο πρόγραμμα που εφαρμόζει η εταιρεία της στα πλαίσια των βέλτιστων πρακτικών προσέλκυσης γυναικών στελεχών ταλέντων.

Στη δεύτερη ενότητα, στην οποία συμμετείχαν οι : Κατερίνα Δήμα, CEO της AHI Carrier, Χριστίνα Θεοφιλίδη, CEO της Eurobank Household Lending και Ελένης Παπανδρέου, CEO της Intersys, αναλύθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά και τα μυστικά για μια πετυχημένη καριέρα, βάσει προσωπικών εμπειριών των ομιλητριών.

Στην τελευταία θεματική ενότητα, οι ομιλήτριες, Φωτεινή Καραγεώργη, CEO της Chioci Preziosi και Αγγελική Οικονόμου, CEO της ΝΙΚΑΣ μίλησαν για το πώς μπορεί μια γυναίκα να τα καταφέρει συνδυάζοντας την καριέρα και την οικογένεια. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 200 επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη ενώ χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Εταιρείες EMC, ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Everyday), Holmes Place, INTERSYS (Olympus), APIVITA, 180 degrees και το nok-shop.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ