Ερευνα: Ποια είναι τα βιβλία που δεν διαβάζουμε ποτέ ως το τέλος - iefimerida.gr

Ερευνα: Ποια είναι τα βιβλία που δεν διαβάζουμε ποτέ ως το τέλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμερικανικό σάιτ GoodRead, με πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες, έκανε μια λίστα με τα βιβλία που δεν τελειώνουν ποτέ οι αναγνώστες τους. Η Wall Street Journal έχει τη δική της «μαύρη λίστα» και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Σύμφωνα με το GoodRead τα βιβλία που δεν τελειώνουν ποτέ οι χρήστες του είναι τα «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι, «Οδυσσέας» του Τζέιμς Τζόις, «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και η Βίβλος.

Από την πλευρά της η Wall Street Journal χρησιμοποίησε μια εφαρμογή της Amazon που ονομάζεται «Popular Highlights» και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα: ότι δεν έχει σημασία αν υπάρχουν σημειώσεις πάνω στο βιβλίο αλλά σε πόσες σελίδες υπάρχουν σημειώσεις για να κρίνει κάποιος πόσο διαβάστηκε.

Ποια είναι τα βιβλία που δεν τελειώνουν οι αναγνώστες:

1. Το Κεφάλαιο του ΧΧΙου αιώνα, του Thomas Piketty. Ο Γάλλος ερευνητής πωλείται στις ΗΠΑ όπως τα ζεστά ψωμάκια, παρά τις 700 σελίδες του, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαβάσει. Οι σημειώσεις σταματούν στη σελίδα 26.
2. Thinking Fast and Slow, του ψυχολόγου Daniel Kahneman, Νόμπελ Οικονομίας το 2002
3. Πέντε αποχρώσεις του Γκρι, οι αναγνώστες το εγκαταλείπουν γιατί για να βρεις μια σκηνή σεξ πρέπει να φτάσεις στη σελίδα 129.
4. Ο υπέροχος Γάτσμπι. Παραμένει κλασικό ανάγνωσμα στις ΗΠΑ, αλλά κανείς δεν μπορεί να το τελειώσει

Ερευνα: Ποια είναι τα βιβλία που δεν διαβάζουμε ποτέ ως το τέλος | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα τέλος βιβλία δεν διαβάζουμε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ