Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Δεν θα κάνουμε την πόλη μας παράγκα» - iefimerida.gr

Δήμαρχος Ιωαννίνων: «Δεν θα κάνουμε την πόλη μας παράγκα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εμποροπανήγυρις ή παζάρι όπως ήταν γνωστό από δεκαετίες τώρα, δεν θα γίνει φέτος στα Γιάννινα, άλλα ούτε και στους γειτονικούς πρώην Δήμους Ανατολής και Περάματος, που με τον «Καλλικράτη» ενσωματώθηκαν πλέον στον Δήμο Ιωαννιτών.

Ομόφωνα και με επιμέρους παρατηρήσεις των παρατάξεων το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στη σημερινή του συνεδρίαση, απέρριψε το αίτημα που είχε κατατεθεί για την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης.

Είχε προηγηθεί η αρνητική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Θεμελής, αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους που οδήγησαν την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε αρνητική απόφαση, υπογραμμίζοντας ότι η πάγια θέση της σημερινής πλειοψηφίας ήταν αντίθετη με τη διοργάνωση των παζαριών. Υπενθύμισε δε ότι οι διοργανώσεις που είχαν γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή χαρακτηρίζονταν από αδιαφάνεια.

Απαντώντας μάλιστα σε τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν υπήρξε ποτέ καμία διαδικασία προετοιμασίας της διοργάνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και με βάση όσα προβλέπει ο Νόμος, ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχει ακόμη δικαστική εκκρεμότητα για τις προηγούμενες διοργανώσεις, ύστερα από τις προσφυγές που είχαν κάνει δημοτικοί σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι η απόφαση της Δημοτικής Ενότητας, η οποία ήταν θετική, περιλαμβάνει πλήθος προϋποθέσεων αλλά και προβληματισμών και υπογράμμιζε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διάστασης απόψεων. «Παζάρι σαν αυτό στην παραλίμνια περιοχή της πόλης, δεν πρόκειται να ξαναγίνει στα Γιάννινα. Μπορεί ο Δήμος μας, να βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική του κατάσταση και τα χρήματα που θα εισέπραττε να ήταν «φάρμακο», όμως στην λογική της παράγκας δεν μπαίνουμε. Δεν μπορούμε να υποτιμούμε την πόλη μας με τέτοιες διοργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλιος.

Έκανε γνωστό δε, ότι η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε μέσα από διάλογο με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο κι άλλους εμπλεκόμενους φορείς να αποφασιστεί η διοργάνωση άλλων εκδηλώσεων με στόχο την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Αρνητικές με την διοργάνωση παζαριού ήταν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μετά την αρνητική απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών, εκδηλώθηκε κάποιο ενδιαφέρον για φιλοξενία του παζαριού κοντά στο Καλπάκι από τον εκεί Δήμο, αλλά ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ