Ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες στη Ραφήνα -Μπλέχτηκαν άγκυρα και προπέλα πλοίων - iefimerida.gr

Ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες στη Ραφήνα -Μπλέχτηκαν άγκυρα και προπέλα πλοίων

Ταλαιπωρία για 2.000 επιβάτες στη Ραφήνα -Μπλέχτηκαν άγκυρα και προπέλα πλοίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πολύωρη ταλαιπωρία για περισσότερους από 2.000 επιβάτες δύο πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας, καθώς έμπλεξαν η άγκυρα του ενός με την προπέλα του άλλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, 10 Ι.Χ. και πέντε φορτηγά από Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, έσπασε κάβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να παρασυρθεί από τους ανέμους και να κόψει την αριστερή άγκυρα του δεμένου Σουπερφέρυ ΙΙ, ενώ στη συνέχεια η δεξιά άγκυρα έμπλεξε στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» το οποίο έμεινε έξω από το λιμάνι, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την προβλήτα. Ακολούθησε η διαδικασία ρυμούλκησης του «Θεολόγος» στο λιμάνι, ώστε να αποβιβαστούν οι επιβάτες του.

Οι 659 επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07.05 για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το δρομολόγιο στις 07.50 του Σουπερφέρυ ΙΙ για τα ίδια νησιά, θα γίνει με καθυστέρηση μέχρι να επανατοποθετηθεί η αριστερή άγκυρα. Με το Σουπερφέρυ ΙΙ πρόκειται να ταξιδέψουν 1.400 επιβάτες.

Φωτογραφία: Εurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Άγκυρα πλοίο λιμάνι Ραφήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ