Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τρίτη χρονιά τα Gay Theatre Awards έφεραν κοντά τους ανθρώπους του θεάτρου για να γιορτάσουν και να τιμήσουν τη διαφορετικότητα στην τέχνη.

Οι ιδρυτές των βραβείων, Μενέλας Σιαφάκας και Μανώλης Βαμβούνης, σχολίασαν το μήνυμα της χρονιάς: «Τα πετάμε όλα, τα στερεότυπα και τους φόβους, και βγαίνουμε στη σκηνή περήφανοι. Βγαίνουμε στο θέατρο, να δούμε παραστάσεις που μιλούν σε εμάς για εμάς, αλλά και σε όλους για όλα, όσο διαφορετικά, ελεύθερα και περήφανα...

Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα Gay Theatre Awards ξεκίνησαν δειλά πριν δυο χρονιά ως μια νέα προσπάθεια με σκοπό όχι να θέσουν διαχωρισμούς ανάμεσα στο "gay" από το "straight" θέατρο, αλλά να αναδείξουν τις προσπάθειες για την παρουσία LGBT χαρακτήρων και θεματολογίας στο θέατρο, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο όπου αυτές γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων μίσους ή λογοκρισίας».

Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Παράσταση της Χρονιάς αναδείχθηκε το «Blue Devils of Tennessee» σε σκηνοθεσία Μάρκου Σαρρή, ένας μονόλογος για τη ζωή του Tennessee Williams μέσα από αποσπάσματα έργων του και τα ημερολόγια του, η οποία παρουσιάστηκε με επιτυχία την περασμένη σεζόν στο Θέατρο Φούρνος.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Μπάμπης Γαλιατσάτος σημείωσε χιουμοριστικά πως ελπίζει την επόμενη χρονιά το σύνθημα των βραβείων να έχει εξελιχθεί από «All Out» σε «All For Granted».

Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στα βραβεία ξεχώρισαν ακόμα οι παραστάσεις «Shopping & Fucking» στο Cartel (Σκηνοθεσία, Ερμηνεία σε Γυναικείο Ρόλο, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία), «Kassandra» (Πρωτότυπο Έργο, Ερμηνεία σε Trans Ρόλο) και «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» στο 104 (Ερμηνεία σε Αντρικό Ρόλο). Το βραβείο κοινού - μετά από ψηφοφορία των επισκεπτών του ιστότοπου του περιοδικού Antivirus – αυτή τη χρονιά μοιράστηκε μετά από ισοψηφία σε δύο παραστάσεις: «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» και «Cleansed» στο Θέατρο Σημείο.

Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Απονεμήθηκαν τα ελληνικά Gay Theatre Awards -Ιδού οι παραστάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Πηγή: gaytheatre.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ