Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ζητά να πληρώσουν τις εισφορές τους οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων - iefimerida.gr

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ζητά να πληρώσουν τις εισφορές τους οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ηθικά και οικονομικά αδιανόητη χαρακτηρίζει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, τυχόν απόφαση για απαλλαγή των ιδιοκτητών αυθαιρέτων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, η απώλεια των εσόδων από την απαλλαγή των ιδιοκτητών αυθαιρέτων, με βάση τη μελέτη της Ομοσπονδίας, θα είναι τουλάχιστον 3,2 δισ. ευρώ, (σε περίπτωση τακτοποίησης 500.000 αυθαιρέτων με ελάχιστο κόστος εισφορών 6.500 ευρώ) και μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 4,7 δισ. ευρώ (για 500.000 περιπτώσεις με αναλογούσες εισφορές 9.500 ευρώ).

Η Ομοσπονδια των εργαζομένων στο ΙΚΑ τονίζει ότι η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των αποδοχών περίπου 5% στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στερούν πολύτιμα έσοδα και υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν συνολικά στο ΙΚΑ 2,7 δισ. ευρώ, γι' αυτο πιθανή απόφαση απαλλαγής των αυθαιρέτων απο τις ασφαλιστικές εισφορές θα αποτελεί, υποστηρίζουν, "πράξη καταλήστευσης του Οργανισμού".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ