Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα οι νέοι δικαιούχοι - iefimerida.gr

Την επόμενη εβδομάδα θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα οι νέοι δικαιούχοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουν τον επίδομα οι νέοι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχαν οι κύριοι Σταϊκούρας, Κουτρουμάνης και Πρωτόπαππας με τη νεοδιορισμένη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, αποφασίστηκε, μέσω της υπογραφής της τροποποίησης της σχετικής ΚΥΑ, «η διανομή σε 250.000 νοικοκυριά ποσού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από τις 17 Απριλίου, οπότε και άρχισε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2014, «έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις και, μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ».

Τονίζεται ότι «οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014».

Τέλος, σημειώνεται ότι, «για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ