Ποια χώρα έχει τους πιο θερμούς... διαδικτυακούς οπαδούς; -Πανηγυρίζοντας μπροστά στον υπολογιστή [εικόνα] - iefimerida.gr

Ποια χώρα έχει τους πιο θερμούς... διαδικτυακούς οπαδούς; -Πανηγυρίζοντας μπροστά στον υπολογιστή [εικόνα]

Ποια χώρα έχει τους πιο θερμούς... διαδικτυακούς οπαδούς; -Πανηγυρίζοντας μπροστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τη διάρκεια του ενός μήνα που διεξάγεται το Μουντιάλ, όλα περιστρέφονται γύρω του. Το κλίμα της πιο μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης καταφέρνει να συνεπάρει ακόμα και άτομα με σχεδόν μηδαμινό ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Ειδικά όταν διεξάγεται ένα τόσο συναρπαστικό τουρνουά, όπως το φετινό, είναι λογικό όλοι να ασχολούνται με αυτό. Στη φάση των ομίλων επιτεύχθηκαν συνολικά 136 γκολ, τα οποία προκάλεσαν παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο αναρτήσεις και σχόλια στο Facebook. Το δημοφιλές μέσο δικτύωσης εκμεταλλεύτηκε τον... χαμό που δημιουργήθηκε από τις εξαιρετικές επιδόσεις μέσα στα γήπεδα της Βραζιλίας και δημιούργησε τον κατάλογο με τους πιο φανατικούς διαδικτυακούς οπαδούς.

Την ώρα λοιπόν που άλλοι απολαμβάνουν τους αγώνες με την παρέα τους μαζεμένοι σε σπίτια ή σε μαγαζιά, οι πιο... μοναχικοί επιλέγουν να πανηγυρίσουν μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους. Ανάμεσα στις 32 χώρες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, το Μεξικό καταλαμβάνει τη πρώτη θέση στον κατάλογο των πιο... θερμών οπαδών. Οι Μεξικανοί χρήστες του Facebook φρόντισαν να πανηγυρίσουν τα γκολ της εθνικής του ομάδας πιο «παθιασμένα» από κάθε άλλη χώρα.

Το κριτήριο που διαμόρφωσε την λίστα των 32 χωρών ήταν κατά πόσο οι χρήστες του δημοφιλούς μέσου δικτύωσης... επιμηκύνουν τη λέξη «goal» στις δημοσιεύσεις τους. Οι Μεξικανοί οπαδοί χρησιμοποιούν κατά μέσο όρο 7 παραπάνω γράμματα από αυτά που περιέχει ο... γνωστότερος ποδοσφαιρικός όρος. Με αυτό το τρόπο κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή στη λίστα με τους πιο φανατικούς διαδικτυακούς οπαδούς.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Αλγερία, οι οπαδοί της οποίας χρησιμοποιούν περίπου ένα γράμμα λιγότερο από αυτούς του Μεξικού. Την τριάδα συμπληρώνει η Ουρουγουάη που βρίσκεται οριακά πίσω από τους Αφρικανούς, ενώ η διοργανώτρια χώρα Βραζιλία βρίσκεται στη τέταρτη θέση. Η Ελλάδα από τη μεριά της βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας, χρησιμοποιώντας περίπου 4 γράμματα παραπάνω από όσα χρειάζονται. Οι πιο... ήρεμοι οπαδοί βρίσκονται στο Ιράν, καθώς οι δημοσιεύσεις περιέχουν την λέξη «goal» χωρίς περιττούς χαρακτήρες. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι η Αγγλία, μια χώρα με τεράστια αγάπη για το ποδόσφαιρο, βρίσκεται τρίτη από το τέλος της σχετικής λίστας.

Δείτε τη λίστα με τους διαδικτυακούς πανηγυρισμούς ανά χώρα:

Ποια χώρα έχει τους πιο θερμούς... διαδικτυακούς οπαδούς; -Πανηγυρίζοντας μπροστά στον υπολογιστή [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ