Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνες δεν θέλουν να φορούν μεταχειρισμένα ρούχα - iefimerida.gr

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι Ελληνες δεν θέλουν να φορούν μεταχειρισμένα ρούχα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα περίμενε κανείς η οικονομική κρίση και η έλλειψη χρημάτων για αγορές ρούχων, να αλλάξουν δραστικά τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν φαίνεται καθώς πρόσφατη έρευνα έδειξε πως δεν βλέπουν με... καλό μάτι τα ρούχα από δεύτερο χέρι!

Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue το 85% των καταναλωτών δεν έχει αγοράσει μεταχειρισμένα προϊόντα το τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις το 14% έχει μπει στην κουλτούρα ανταλλαγής αγαθών.

Στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό του WWF-Eλλάς (Πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή, το οποίο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) και δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία» γίνεται σαφές πως το 63% των ερωτηθέντων προτίθεται να κάνει ένα βήμα προς την κουλτούρα ανταλλαγής. Μόλις 14% λέει πως η ανταλλαγή δεν είναι στη φιλοσοφία του ενώ ένα 18% «απλά δεν έχει τύχει να απασχοληθεί από το ζήτημα».

Τα πράγματα φαίνονται να είναι καλύτερα στην δωρεά πραγμάτων καθώς περίπου επτά στους δέκα απάντησαν πως έχουν χαρίσει κάτι, κυρίως ρούχα. Γενικά τα αντικείμενα των δωρεών είναι κυρίως ρούχα, βιβλία και ηλεκτρονικά είδη.

Στις 10 Ιουλίου από το WWF- Ελλάς θα υπάρξει ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στην ανταλλαγή και την επαναχρησιμοποίηση αγαθών. Οι δράσεις θα κορυφωθούν το Σεπτέμβριο με στόχο να κινητοποιήσουν όσους περισσότερους γίνεται στην «κουλτούρα της ανταλλαγής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Public Issue μεταχειρισμένα ρούχα WWF Hellas
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ