Ανησυχία για τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας στο στρατό -Τι απαντάει το ΓΕΣ - iefimerida.gr

Ανησυχία για τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας στο στρατό -Τι απαντάει το ΓΕΣ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύο πρόσφατα κρούσματα μηνιγγίτιδας στον ελληνικό στραό, έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης ανησυχίας τόσο στα ανώτερα κλιμάκια του ΓΕΣ, όσο και εντός της Βουλής. Άλλωστε για το θέμα έγινε σχετική ερώτηση εντός του κοινοβουλίου.

Το ΓΕΣ από την μεριά του προέβη σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση και τοποθετήθηκε σχετικά με τα δύο κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε δύο διαφορετικές μονάδες.

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ:
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ύστερα από τις εμφανίσεις 2 κρουσμάτων διαφόρων μορφών μηνιγγίτιδας το τελευταίο διάστημα σε στρατιωτικές Μονάδες, τόσο του νησιωτικού όσο και του ηπειρωτικού χώρου, προς αποφυγή παρερμηνειών αλλά και για την ενημέρωση του κοινού, τονίζει τα παρακάτω:

1. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες εμβολιάζονται κατά την κατάταξή τους με Αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

2. Τα 2 κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα δεν δύνανται να συσχετιστούν μεταξύ τους, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και λόγω της διαφορετικότητας του τύπου της εμφανιζόμενης μηνιγγίτιδας (Χίος – ιογενής, Ν. Πέραμος – βακτηριακή).

3. Η αντιμετώπιση των 2 περιστατικών από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες τόσο στην διάγνωση όσο και στις ενέργειες που ακολούθησαν, υπήρξε έγκαιρη και σύμφωνα με τις πρέπουσες διαδικασίες.

4. Τα προληπτικά μέτρα που λήφθησαν στις Μονάδες που εμφανίστηκαν τα περιστατικά ήταν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

5. Επιπλέον, όσον αφορά στο περιστατικό της βακτηριακής μορφής της νόσου, ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ.Δ. ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, λόγω βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του.

6. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει τονίσει με συνεχείς διαταγές και ενημερώσεις προς τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς, ότι η υγεία του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρούσματα φαντάροι ΓΕΣ μηνιγγίτιδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ