Ο Βορίδης ανακοίνωσε προσλήψεις στο ΕΣΥ, κατάργηση εφημεριών και αλλαγές στο ωράριο των γιατρών - iefimerida.gr

Ο Βορίδης ανακοίνωσε προσλήψεις στο ΕΣΥ, κατάργηση εφημεριών και αλλαγές στο ωράριο των γιατρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης υποστήριξε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν πραγματοποιηθεί 2.950 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στους δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι άμεσα θα προσληφθούν νοσηλευτές και περίπου 370 γιατροί ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν την διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Όσον αφορά στο ωράριο εργασίας των γιατρών τόνισε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σε ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.

Για το θέμα των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Επίσης, τόνισε ότι τα 340 εκατ. ευρώ κόστους που αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ