Αποκλείουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία - «Θα οδηγούσε σε τερατογενέσεις», υποστηρίζουν - iefimerida.gr

Αποκλείουν στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία - «Θα οδηγούσε σε τερατογενέσεις», υποστηρίζουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με παρεμβάσεις τους πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείουν το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας αυτό το σενάριο ως «σύντομο ανέκδοτο».

Σειρά κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «στρατηγική αμηχανίας της ΝΔ», ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμαχίες με δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα άνοιξε έπειτα από την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας και αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πρώτος ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς σημείωσε στο Twitter: «Η πρόταση Αβραμόπουλου αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ. Εκλογές απαραίτητες. Συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε μιλώντας στον realfm ότι αποκλείει αυτό το σενάριο, ενώ εκτίμησε πως αν γινόταν πραγματικότητα θα δημιουργούνταν «πολιτικές τερατογενέσεις».

«Όταν ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο πρωθυπουργός αρνείται και να ενημερώσει, εδώ και δύο χρόνια, τον Αλέξη Τσίπρα, ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι γεγονός ότι αυτό αποτελεί είδηση. Δείχνει, κατά τη γνώμη μου, και μία στρατηγική αμηχανία που υπάρχει στον χώρο της Ν.Δ. μετά την καθαρή ήττα της στις ευρωεκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επί της ουσίας όμως δεν πιστεύω καθόλου σε αυτό το σενάριο. Οι διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλες που μία συγκυβέρνηση ανάμεσα σε αυτά τα δύο κόμματα θα οδηγούσε πολιτικές τερατογενέσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική, έντονη, αντιπαράθεση επί της ουσίας για το παρόν και το μέλλον. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι να μπει οριστικά στο ντουλάπι μία εμφυλιοπολεμικού τύπου αντιπαράθεση που συχνά τροφοδοτείται και θυμίζει δεκαετία του '50» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό έκανε λόγο για σύντομο ανέκδοτο το οποίο δεν έχει πολιτική βάση. «Σύντομο πολιτικό ανέκδοτο ζεστής καλοκαιρινής νύχτας. [...] Δεν έχει καμία πολιτική βάση. Είναι σαν να παντρεύεις το νερό με τη φωτιά. Η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ φτωχοποίησαν την Ελλάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντίθετη πλευρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τους ανατρέψει και τους δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει τις πολιτικές των μνημονίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ