Κέρδη ρεκόρ για τις τράπεζες πέρυσι -920 δισ. δολάρια για τις 1.000 μεγαλύτερες στον κόσμο - iefimerida.gr

Κέρδη ρεκόρ για τις τράπεζες πέρυσι -920 δισ. δολάρια για τις 1.000 μεγαλύτερες στον κόσμο

Κέρδη ρεκόρ για τις τράπεζες πέρυσι -920 δισ. δολάρια για τις 1.000 μεγαλύτερες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένα κατά 23% ήταν τα κέρδη των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου πέρυσι, καθώς έφτασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 920 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Πρωταθλητισμό» έκαναν οι τράπεζες της Κίνας, αφού κατέγραψαν προ φόρων κέρδη ύψους 292 δισ. δολαρίων, ποσό που μεταφράζεται στο 32% των παγκόσμιων κερδών, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη των κερδών και της κεφαλαιακής ισχύος των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών από το περιοδικό The Banker.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC), η Κατασκευαστική Τράπεζα της Κίνας (China Construction Bank), η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agriculture Bank of China) και η Bank of China.

Στις ΗΠΑ από την άλλη οι τράπεζες πέρυσι κατέγραψαν κέρδη της τάξεως των 183 δισ. δολαρίων, με επικεφαλής την Wells Fargo (32 δισ.). Οσο για τις τράπεζες της ευρωζώνης, κατέγραψαν μόλις το 3% των παγκόσμιων κερδών, από το 25% που είχαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το περιοδικό.

Οι ιταλικές τράπεζες έχασαν συνολικά 35 δισ. δολάρια πέρυσι, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών. Οι ιαπωνικές τράπεζες σημείωσαν κέρδη 64 δισ. δολαρίων, που αποτελούν το 7% των παγκόσμιων κερδών, και ακολουθούν οι καναδικές, γαλλικές και αυστραλιανές τράπεζες (με κέρδη 39 δισ. η κάθε χώρα), τις βραζιλιάνικες τράπεζες (26 δισ.) και τις βρετανικές (22 δισ.).

Η κινεζική τράπεζα ICBC διατήρησε την θέση της ως η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, με βάση το ύψος των κεφαλαίων της. H China Construction Bank ανέβηκε στη δεύτερη από την πέμπτη θέση, ακολουθούμενη από την JPMorgan, τη Bank of America και την HSBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες ειδήσεις κέρδη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ