Σαμαράς -Βενιζέλος δίνουν εγγυήσεις για να αποφύγουν «αντάρτικα» βουλευτών στα νομοσχέδια - iefimerida.gr

Σαμαράς -Βενιζέλος δίνουν εγγυήσεις για να αποφύγουν «αντάρτικα» βουλευτών στα νομοσχέδια

Σαμαράς -Βενιζέλος δίνουν εγγυήσεις για να αποφύγουν «αντάρτικα» βουλευτών στα ν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.Η συζήτηση των δύο κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου κράτησε περίπου δύο ώρες και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Σαμαράς -Βενιζέλος συμφώνησαν σε ένα πλάνο για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μην υπάρξουν ενδεχόμενα «αντάρτικα» και «ατυχήματα» κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να δώσουν μια σειρά εγγυήσεων στους βουλευτές τους ώστε να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες», ενώ πρόσθεσε ότι βασικά θέματα στον κυβερνητικό διάλογο είναι το καθεστώς των απολυομένων, το ασφαλιστικό και η «μικρή ΔΕΗ» στο πλαίσιο της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Oπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος έθεσε στον κ. Σαμαρά όλα τα εκκρεμούντα θέματα που αφορούν στα προαπαιτούμενα και ειδικότερα όσα σχετίζονται με τη «μικρή ΔΕΗ» (άγονος διαγωνισμός κλπ) την καθιέρωση ανταποδοτικού τέλους για τις περιοχές που επηρεάζονται από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και τη μεταφορά εσόδων στις τοπικές κοινωνίες. Έθεσε επίσης το θέμα των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε όλα όσα έθεσε ο κ. Βενιζέλος και σχετικά με τη ΔΕΗ ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν, ενδεχομένως και άλλες αλλαγές, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ