Φωτιές απειλούν σπίτια σε Μάνη και Κόρινθο -Εκκενώθηκε ένα χωριό καθώς οι φλόγες πλησιάζουν - iefimerida.gr

Φωτιές απειλούν σπίτια σε Μάνη και Κόρινθο -Εκκενώθηκε ένα χωριό καθώς οι φλόγες πλησιάζουν

Φωτιές απειλούν σπίτια σε Μάνη και Κόρινθο -Εκκενώθηκε ένα χωριό καθώς οι φλόγες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τριπλό μέτωπο δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Πελοπόννησο. Η φωτιά απειλεί σπίτια στη Μάνη και την Κόρινθο, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Νέα Επίδαυρο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βάθεια της Μάνης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απειλεί τον οικισμό Καινούργια Χώρα. Για αυτό το λόγο το χωριό εκκενώθηκε προληπτικό, καθώς το μέτωπο απέχει περίπου 100 μ. από τα πρώτα σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Λίγο αργότερα σήμανε συναγερμός στο Ανω Καλατζίκι των Αγίων Θεοδώρων, στην Κορινθία. Η φωτιά που ξέσπασε μαίνεται σε κατοικημένη περιοχή και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 16 οχήματα και 36 πυροσβέστες.

Τουλάχιστον υπάρχουν καλά νέα από το μέτωπο στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου. Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, κοντά στην ιερά Μονή Παναγίας Αγνούντος, έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο από την Πυροσβεστική, ενώ παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ