Πώς το Renault Megane έχασε 2 αστέρια στο EuroNCAP και κατέληξε στα 3 - iefimerida.gr

Πώς το Renault Megane έχασε 2 αστέρια στο EuroNCAP και κατέληξε στα 3

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βαθμολόγηση της ανανεωμένης έκδοσης του Renault Megane με μόλις 3 αστέρια από τον οργανισμό EuroNCAP που ελέγχει την ασφάλεια των νέων μοντέλων δεν εκπλήσσει απλώς, αλλά δημιουργεί και πολλά ερωτήματα. Όχι μόνο γιατί στο πρόσφατο παρελθόν είχε πάρει την καλύτερη δυνατή βαθμολογία των 5 αστεριών αλλά και γιατί ελέγχθηκε, από τη στιγμή που δεν πρόκειται για κάποιο νέο μοντέλο αλλά για ένα ανανεωμένο.

Σίγουρα οι προδιαγραφές με τις οποίες βαθμολογεί το EuroNCAP έχουν γίνει πιο αυστηρές με την πάροδο των χρόνων και ο εξοπλισμός ασφαλείας μετρά όλο και περισσότερο, αλλά κάποιες φορές, όπως εδώ, χάνεται η ουσία. Κι αυτό γιατί, ο λόγος που έκοψε βαθμούς και εν τέλει αστέρια από το Renault ήταν το σύστημα προειδοποίησής του για τη χρήση των ζωνών ασφαλείας, καθώς σε όλους τους άλλους τομείς οι παρατηρήσεις ήταν αυτές που συνοδεύουν και τα άριστα των δοκιμών.

Έτσι λοιπόν το Megane αξιολογήθηκε με 3 μόλις αστέρια, γιατί αν κάποιος από τους πίσω επιβάτες δεν χρησιμοποιεί τη ζώνη, προβάλλεται ένα μήνυμα στην οθόνη στο ταμπλό. Το μήνυμα αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις γλώσσες, οπότε όλα αυτά τα σχετικά με την προειδοποίηση είχαν ως αποτέλεσμα την κακή βαθμολογία. Παρόλο που υπάρχει και μια γραφική απεικόνιση, οπότε ο οδηγός δύσκολα δεν θα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με τις ζώνες ασφαλείας. Υπερβολικά αυστηρές οι κρίσεις του EuroNCAP στην προκειμένη; Σίγουρα, για να μην πούμε σκανδαλωδώς αυστηρές...

Πώς το Renault Megane έχασε 2 αστέρια στο EuroNCAP και κατέληξε στα 3 | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο αστέρια Renault Megane
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ