Τι είναι η μύτη με την κλίση 106 μοιρών που νέα έρευνα λέει ότι είναι η ιδανική [εικόνα] - iefimerida.gr

Τι είναι η μύτη με την κλίση 106 μοιρών που νέα έρευνα λέει ότι είναι η ιδανική [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει ψηφιστεί από τους άνδρες όλης της Γης ως η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου. Νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχει και την τέλεια μύτη. Ο λόγος για την Σκάρλετ Γιόχανσον. Βέβαια για τη μύτη τους μπορούν να υπερηφανεύονται εξίσου η Κέιτ Μίντλετον, η Κέιτ Μπεκινσέιλ και η Τζέσικα Μπιλ.

Πλαστικοί χειρουργοί διεξάγοντας σχετικές μελέτες για τις αναλογίες του προσώπου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για να θεωρείται μια μύτη τέλεια θα πρέπει η γωνία που σχηματίζεται ανάμεσα στις δύο εφαπτόμενες που ξεκινούν η μία από το άνω χείλος και η άλλη από το σημείο στο μέτωπο όπου «τελειώνει» η μύτη και εφάπτονται στη ρινική άκρη να έχει κλίση 106 μοιρών.

Το «τέλειο», φυσικά λέγεται καταχρηστικά, αφού και οι ίδιοι οι γιατροί τονίζουν ότι μια μύτη με αυτή την κλίση απλώς ενισχύει την εικόνα μιας γυναίκας.

Από την άλλη, λένε, ότι όταν η γωνία που σχηματίζεται είναι μικρότερη των 90 μοιρών το πρόσωπο δείχνει πιο μακρύ και λίγο πιο τραχύ.

Μιλώντας στη Daily Mail o Tσαρλς Ιστ από τη Βρετανική Ενωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών τόνισε ότι γενικά οι γιατροί όταν κάνουν πλαστικές στις μύτες τις φτιάχνουν, ανάλογα με το πρόσωπο καθενός, έτσι ώστε η εν λόγω γωνία στις γυναίκες να είναι μεταξύ 95 και 110 μοιρών και στους άνδρες μεταξύ 90 και 100 μοιρών. «Αυτή η νέα μελέτη μας δείχνει ότι το ιδανικό βρίσκεται κάπου στη μέση, με βάση τον κανόνα που ήδη εφαρμόζουμε».

Πάντως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι γιατροί επιμένουν ότι αυτές οι μελέτες είναι... παροδικές, αφού τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν συνεχώς και δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει τι θεωρείται ιδανικό αντικειμενικά. Η ομορφιά είναι υποκειμενική, τονίζουν και (έχουν δίκιο) αναφέροντας ότι στις ΗΠΑ η μύτη της Σκάρλετ Γιόχανσον έχει μεν πέραση, αλλά οι περισσότερες γυναίκες ζητούν τη μύτη της Κιμ Καρντάσιαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ