Συνέδριο του Ποταμιού -Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα δώσει το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος - iefimerida.gr

Συνέδριο του Ποταμιού -Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα δώσει το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις επτά το απόγευμα αρχίζει στο Λαύριο το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού και ολοκληρώνεται την Κυριακή το βράδυ με την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για την προεδρία του κόμματος η οποία θα γίνει χωρίς να στηθεί κάλπη καθώς δεν αναμένεται άλλη υποψηφιότητα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 19.00 με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προσκληθεί και θα εκπροσωπηθούν από τους γραμματείς τους.

Θα υπάρξουν χαιρετισμοί προς τους συγκεντρωμένους – οι οποίοι θα πληρώσουν είσοδο 5 ευρώ για πληρωθούν τα έξοδα του συνεδρίου – από τους δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού», τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μίλτο Κύρκο.

Θα μεταδοθούν μηνύματα του Μάρτιν Σουλτς, που ηγείται των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τους οποίους συνεργάζονται οι εκλεγέντες με «Το Ποτάμι» ευρωβουλευτές, καθώς και του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη με την οποία θα δώσει το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος.

Η πρώτη ημέρα των συνεδριακών διαδικασιών θα κλείσει με μια ακόμη πρωτοτυπία: στο Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου θα μιλήσει ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος με θέμα: «Τι σχέση έχουν οι Φιλόσοφοι με την Πολιτική;». Σκηνοθέτης του συνεδρίου είναι ο Γιώργος Σιούλας, σκηνοθέτης του Γιώργου Παπανδρέου στις τηλεοπτικές του ομιλίες και στις μεγάλες του προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Το Σάββατο θα μιλήσουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρος της «Δράσης» Αντιγόνη Λυμπεράκη, αλλά και γνωστά πρόσωπα από το χώρο της Επιστήμης και του Πολιτισμού.

Την Κυριακή το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τις ψηφοφορίες για την έγκριση του Μανιφέστου του κόμματος και την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων, της Πανελλήνιας Επιτροπής από την οποία θα αναδειχθούν η Συντονιστική Επιτροπή, η Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης και η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ