Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου - iefimerida.gr

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής CEO της Εθνικής Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποχωρεί τελικώς από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ο Πέτρος Χριστοδούλου.

Την ανακοίνωση έκανε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ιδρύματος ο διευθύνων σύμβουλος Αλ. Τουρκολιάς, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα η είδηση είχε δημοσιευτεί από το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Χριστοδούλου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από αναπληρωτής CEO της ΕτΕ.

Πάντως, προ ημέρων, είχε διαρρεύσει πως ο κ. Χριστοδούλου είχε ενημερώσει τη διοίκηση της Εθνικής για την απόφασή του να αποχωρήσει από το στελεχικό δυναμικό της τράπεζας, αποδεχόμενος δελεαστική πρόταση που του έχει γίνει από επενδυτική εταιρεία για να αναλάβει θέση εκτός Ελλάδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα συγκληθεί σήμερα το απόγευμα προκειμένου να αποφασίσει τις αλλαγές στη διοικητική δομή της τράπεζας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπληξη είναι ότι θα παραμείνει -μη εκτελεστικό- μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής καθώς, όπως μαθαίνουμε, τα νέα του καθήκοντα δεν προσκρούουν στους κανονιστικούς και ηθικούς περιορισμούς για τη διατήρηση θέσης στο Δ.Σ.

Ο απερχόμενος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής υπηρετούσε από το 1998 στην τράπεζα με ένα μικρό διάλειμμα τη διετία 2010-2012 οπότε είχε αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ