Στην έκδοση πενταετούς ευρω-ομολόγου προχωρούν τα ΕΛΠΕ - iefimerida.gr

Στην έκδοση πενταετούς ευρω-ομολόγου προχωρούν τα ΕΛΠΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου προχωρεί ο όμιλος ΕΛΠΕ, σε συνέχεια της επιτυχημένης έκδοσης ευρω-ομολόγου ύψους 400 εκατ. δολαρίων το Μάιο του 2014.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η εταιρεία ανέθεσε στις τράπεζες Alpha Bank, Barclays Bank, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Eurobank., NBG Securities και στην Τράπεζα Πειραιώς. τη διοργάνωση έκδοσης ευρω-ομολόγου πενταετούς διάρκειας και σταθερού επιτοκίου.

Η έκδοση θα είναι εγγυημένη από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Το οριστικό ύψος και τοκομερίδιο της Έκδοσης θα καθοριστεί στις επόμενες μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τιμολόγησης της Έκδοσης. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με σκοπό την μείωση του χρηματοδοτικού κόστους και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.

Σημειώνεται πως στις 16 Μαΐου 2014 τα ΕΛΠΕ ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη έκδοση δολαριακού ευρω-ομολόγου ελληνικής εταιρείας χωρίς πιστοληπτική διαβάθμιση (unrated), ενώ στις 30 Απριλίου 2013 τα ΕΛΠΕ είχαν προχωρήσει στη έκδοση τετραετούς ευρω-ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με σταθερό επιτόκιο 8%.

Η ανακοίνωση του ομίλου ήρθε λίγο μετά την αποκάλυψη του Reuters πως τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανέθεσαν την έκδοση ομολόγου διάρκειας πέντε ετών στις Barclays και Credit Suisse.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ