Σάλος με Αλβανίδα τραγουδίστρια -Γύρισε βίντεο στο οποίο χορεύει προκλητικά ντυμένη σε ορθόδοξο ναό στην Πρίστινα [βίντεο] - iefimerida.gr

Σάλος με Αλβανίδα τραγουδίστρια -Γύρισε βίντεο στο οποίο χορεύει προκλητικά ντυμένη σε ορθόδοξο ναό στην Πρίστινα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για βεβήλωση ναού κατηγορείται από την ορθόδοξη εκκλησία μία Αλβανία τραγουδίστρια, εξαιτίας ενός βιντεοκλίπ της. Σε αυτό, εικονίζεται να χορεύει προκλητικά ντυμένη μέσα στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος στην Πρίστινα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Πρόκειται για την Κοσοβάρα Αλβανίδα τραγουδίστρια Ερα Ιστρέφι. Στο βιντεοκλίπ της, η ίδια και αρκετοί χορευτές εμφανίζονται μέσα στο ναό, που βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση από το 1998, όταν σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του εξαιτίας των ένοπλων επεισοδίων στο Κόσοβο. Η Ιστρέφι εμφανίζεται με ένα αποκαλυπτικό κοντό φόρεμα, που είναι διάφανο στο πάνω μέρος του, ενώ κάποιοι από τους χορευτές που είναι μαζί της είναι γυμνοί από τη μέση και πάνω.

Η επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης καταδίκασε το γεγονός μιλώντας για βεβήλωση του ναού. Ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στην Πρίστινα, για να επιστραφεί ο ναός του Σωτήρος στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η κατασκευή του Ναού άρχισε το 1990 όταν επίσκοπος στο Κόσοβο ήταν ο μακαριστός Πατριάρχης των Σέρβων, Παύλος. Οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι το 1998 που άρχισαν τα πρώτα επεισόδια στο Κόσοβο. Το 2000 κρίθηκε παράνομη η κατασκευή του Ναού διότι χτίστηκε σε χώρο, ο οποίος ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Κοσόβου όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση.

Έτσι ο Ναός πέρασε στην κυριότητα του Δήμου της Πρίστινας μέχρι να αποφασιστεί σε πολιτικό επίπεδο αν θα επιστραφεί στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ή θα κατεδαφιστεί. Το γεγονός πάντως ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ενοχλούσε τους Αλβανούς και δύο φορές πυρπολήθηκε από ακραίους εθνικιστές.

Ο συγκεκριμένος ναός αποτέλεσε ακόμη και αντικείμενο συζήτησης στην εκστρατεία πριν από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι υποσχέθηκε ότι θα τον κατεδαφίσει, ενώ το πανεπιστήμιο της Πρίστινας ζήτησε να μετατραπεί σε μουσείο του Ου Τσε Κα (UCK). Σήμερα ο ναός δε φυλάσσεται από τη διεθνή στρατιωτική δύναμη, αλλά ούτε από την αστυνομία του Κοσόβου και όπως καταγγέλλει η επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης χρησιμοποιείται ως δημόσιο αποχωρητήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ