Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα πάει στην ΔΕΘ - iefimerida.gr

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα πάει στην ΔΕΘ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς ... οικοδεσπότη θα είναι φέτος η ΔΕΘ, καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποφάσισε -λόγω κρίσης- να μη συμμετέχει ο δήμος με περίπτερο στην διεθνή έκθεση. Ο κ.Μπουτάρης θεωρεί ότι η προβολή των δραστηριοτήτων του δήμου στη ΔΕΘ είναι άνευ νοήματος, καθώς οι πολίτες της συμπρωτεύουσας γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει η αυτοδιοίκηση.

«Σε μία εποχή ύφεσης και δεδομένου των οικονομικών προβλημάτων, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνονται οι δαπάνες για ενοικίαση περιπτέρου. Πρόκειται για μία σπατάλη άνευ λόγου», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρωτοβουλία του δημάρχου έρχεται σε μία εποχή έντονου προβληματισμού τόσο για την χρησιμότητα της Γενικής Έκθεσης όσο και για την παρουσία της κυβέρνησης, των κομμάτων και των φορέων, που εδώ και δέκα χρόνια «μαγνητίζει» κάθε κοινωνική ομάδα που αντιδρά στα κυβερνητικά μέτρα.

Μάλιστα, οι πορείες διαμαρτυρίας, η απαγόρευση της στάθμευσης και της κυκλοφορίας οχημάτων το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Γενικής Έκθεσης και συχνά τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, αποθαρρύνουν από κάθε σκέψη επισκέψης και συμμετοχής στη ΔΕΘ τους πλέον άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή, τους Θεσσαλονικείς. Άλλωστε, οι τουριστικοί πράκτορες της πόλης ομολογούν ότι τις πρώτες ημέρες της ΔΕΘ κάνουν ...χρυσές δουλειές, λόγω της προθυμίας χιλιάδων Θεσσαλονικέων να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε ευρωπαϊκές πόλεις ή ελληνικά νησιά το πρώτο τριήμερο της Γενικής Έκθεσης!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ