«Προσβλητική κάθε συζήτηση για εμπράγματες εγγυήσεις» - iefimerida.gr

«Προσβλητική κάθε συζήτηση για εμπράγματες εγγυήσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίπτει κάθε συζήτηση για εμπράγματες εγγυήσεις, τις οποίες ζητούν οι εταίροι μας για να μας δανείσουν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θεωρεί ότι θα χρειαστούν τρία ακόμα επώδυνα χρόνια για να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο έκτο ετήσιο «Greek Roadshow» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν υπάρχει θέμα παροχής εμπράγματων εγγυήσεων προς τους εταίρους μας.

«Καταφέραμε να φύγουμε από οποιοδήποτε ενοχλητικό και προσβλητικό αίτημα για παροχή εγγυήσεων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις με τους εταίρους για την δανειοδότηση της χώρας έχουν καθαρά χρηματοοικονομικό χαρακτήρα.

Και όλα αυτά την ίδια μέρα που η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, μιλούσε για εγγυήσεις με βάση τα αποθέματα χρυσού, αν και κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο έλεγαν ότι οι δηλώσεις της δεν αποτελούν επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης.

Αισιόδοξος για τα μακροοικονομικά

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι υπάρχει θετική αλλαγή στα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό, η αλλαγή αυτή αποτυπώνεται στον πυρήνα του πληθωρισμού ο οποίος συμπιέζεται αισθητά, στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ενώ και στον τομέα της μεταποίησης, στη βιομηχανία, ο δείκτης των νέων παραγγελιών για το εξωτερικό αρχίζει να εμφανίζει ένα θετικό πρόσημο.

Ο τουρισμός επίσης φέτος, με τη βοήθεια τη φορολογική που έχει δεχθεί, αλλά και λόγω της διεθνούς συγκυρίας, της διεθνούς πολιτικής συγκυρίας ιδίως στην ευρύτερη περιοχή, στη μεσογειακή αγορά εμφανίζει πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

Ο ίδιος τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, ουσιαστικά, πρέπει αναδρομικά να καλύψουμε ένα κενό πολυετές, ιστορικό. "Η Ελλάδα του 21ου αιώνα βιώνει προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα μας από τότε που συγκροτήθηκε η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος το 1830...", επεσήμανε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τρία ακόμα χρόνια στη μέγγενη

O κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "στόχος είναι στα μέσα του 2014 να μπορεί η χώρα αξιόπιστα να πει ότι έχει βγει από αυτήν την εστία της κρίσης".

Ο συγκεκριμένος στόχος προφανώς συμβαδίζει με τις περιγραφές του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου, ωστόσο η εκ νέου επίκλησή του από τον κ. Βενιζέλο, προφανώς έχει τη σημασία της, ειδικά καθώς έρχεται έπειτα από ακόμη μία τραγική συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς και λίγες μέρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για πρωτοφανή ύφεση – στα επίπεδα του 7% - κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ