Η κρίση καθορίζει και την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - iefimerida.gr

Η κρίση καθορίζει και την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H οικονομική κρίση και η έκρηξη της ανεργίας αναμένεται να καθορίσουν και τις βάσεις σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, καθώς οι μειωμένες προσδοκίες των υποψηφίων για απασχόληση στο Δημόσιο, αλλά και ο κορεσμός πρώην περιζήτητων επαγγελμάτων αναμένεται να αναμένεται να αλλάξουν το σκηνικό εισαγωγής σε μια σειρά από περιζήτητες σχολές.

Μεγάλη πτώση αναμένεται σ τις παιδαγωγικές σχολές, αλλά και σε αυτές των καθηγητών, η οποία μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 500 μόρια.

Η "στρόφιγγα" των διορισμών στον δημόσιο τομέα έτσι κι αλλιώς δείχνει ότι κλείνει και ως εκ τούτου όλες οι ειδικότητες που οδηγούν σε αυτές τις θέσεις -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές- έχουν πλέον μικρότερη ζήτηση και χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής.

Ανάλογη είναι και η μείωση στη ζήτηση των υψηλόβαθμων σχολών, οι οποίες, αρχίζουν να θεωρούνται κορεσμένες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ιατρικά τμήματα, όπου αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων ετών, τα οδοντιατρικά και κτηνιατρικά.

Η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τελειώνει τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, οπότε και το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ