Βούλτεψη: Δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές η κατάργηση των περικοπών για τους δικαστικούς - iefimerida.gr

Βούλτεψη: Δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές η κατάργηση των περικοπών για τους δικαστικούς

Βούλτεψη: Δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές η κατάργηση των περικοπών για τους δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια λιτή ανακοίνωση η κυβέρνηση έκλεισε την οποιαδήποτε κουβέντα που μπορεί να είχε ξεκινήσει μετά την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία επαναφέρει τους μισθούς των δικαστικών στα επίπεδα του 2012.Με βάση τις ρυθμίσεις του υπουργείου, από τη στιγμή που αναπροσαρμόζεται ο μισθός του προέδρου του Αρείου Πάγου θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και σε αυτόν των βουλευτών, καθώς είναι συνδεδεμένοι.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, μέσω της εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο για τους βουλευτές.
«Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αναπροσαρμογή των απολαβών των δικαστικών λειτουργών, λόγω δικαστικών αποφάσεων, η εντολή του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές» αναφέρει η ανακοίνωση της κυρίας Βούλτεψη.

Σημειωτέον ότι και οι ίδιοι οι βουλευτές έχουν δεσμευτεί εδώ και καιρό ότι δεν θα δεχθούν αναπροσαρμογές στα μισθολόγιά τους.

Μένει να ξεκαθαριστεί εάν θα συμβεί το ίδιο και με τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν και να ζητήσουν αναδρομικά τα χρήματα που τους έχουν κοπεί.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ