Στα μαλακά ο Κύπριος επιχειρηματίας που κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες: Ελαφρυντικό ότι δεν ήταν παρθένες - iefimerida.gr

Στα μαλακά ο Κύπριος επιχειρηματίας που κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες: Ελαφρυντικό ότι δεν ήταν παρθένες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 12 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Άκης Λευκαρίτης για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης των δυο ανηλίκων, 14 και 15 ετών, έπειτα από απόφαση του Κακουργιοδικείο Κύπρου.Ενώ στο φίλο του Νίκο Νικολάου επιβλήθηκε ποινή 10 ετών. Το Κακουργιοδικείο Κύπρου τόνισε ότι τα παιδιά του καθενός είναι παιδιά της κοινωνίας, η οποία οφείλει να τα προστατέψει. Το δικαστήριο αποδέχθηκε ως ελαφρυντικό για τους δύο κατηγορούμενους ότι οι δύο ανήλικες δεν ήταν παρθένες και είχαν «διακορευτεί» πριν την γνωριμία τους με τους δυο καταδικασθέντες.

Οι δυο καταδικασθέντες παραδέχθηκαν την ενοχή τους για διάφορες κατηγορίες που αφορούν στην εν λόγω υπόθεση. Ο λόγος που η ποινή του Άκη Λευκαρίτη είναι αυστηρότερη έναντι της ποινής του Νίκου Νικολάου είναι γιατί ο πρώτος είχε τακτικές σεξουαλικές επαφές με τις ανήλικες ενώ ο δεύτερος κατηγορήθηκε για κατοχή, χρήση και διάθεση κοκαΐνης.

Οι σεξουαλικές επαφές γινόταν χωρίς προφυλακτικό ακόμα και όταν οι ανήλικες είχαν περίοδο

Το Κακουργιοδικείο Κύπρου θεώρησε επιβαρυντικούς παράγοντες, το γεγονός οτι τέτοια κρούσματα αυξάνονται και πληθύνονται όλο και περισσότερο.Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι δυο ανήλικες βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι καταδικασθέντες, ένα ακόμα σημείο που συνετέλεσε στην απόφαση του δικαστηρίου ήταν και το γεγονός ότι οι σεξουαλικές επαφές γίνονταν χωρίς προφυλακτικό, ακόμη κι όταν οι ανήλικες είχαν περίοδο.

Τέλος το δικαστήριο τόνισε ότι και ο Άκης Λευκαρίτης άλλα και Νίκος Νικολάου είναι πατέρες και παρ'ολα αυτά δεν επέδειξαν καμία ευαισθησία απέναντι στα ανήλικα κορίτσια.

Ο δικηγόρος του Άκη Λευκαρίτη χαρακτήρισε την ποινή ως την πλέον αυστηρή που επιβλήθηκε ποτέ για τέτοια αδικήματα και ανακοίνωσε ότι θα την εφεσιβάλει.

Ο δημόσιος κατήγορος, χαρακτήρισε την απόφαση ως ικανοποιητική, η οποία καταδεικνύει το μέγεθος του αξιόποινου των πράξεων των δύο κατηγορουμένων.

Στην προηγούμενη δικάσιμο οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν μετριασμό της ποινής

Η προηγούμενη δικάσιμος ήταν στις 17 Ιουνίου όπου η Κατηγορούσα Αρχή είχε παραθέσει τα γεγονότα της υπόθεσης και κατηγοριών, τις οποίες οι δυο κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν. Οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να μετριαστεί η ποινή. Η πολύωρη διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενώ οι δυο πλευρές δεν συμφωνούσαν στη συχνότητα της σεξουαλικής συνευρέσεως.

Τα αδικήματα που παραδέχτηκαν οι καταδικασθέντες

Ο Νίκος Νικολάου παραδέχθηκε ενοχή σε έξι κατηγορίες, δηλαδή τρεις κατηγορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ παραδέχθηκε την κατηγορία για διαφθορά νεαρής γυναίκας, την κατηγορία ότι το βράδυ της 27ης Απριλίου 2014 κατείχε κοκαΐνη, την κατηγορία για προμήθεια κοκαΐνης στην 15χρονη κοπέλα και την κατηγορία για σεξουαλική εκμετάλλευση της 14χρονης.

Ο Κωνσταντίνος Λευκαρίτης παραδέχθηκε ενοχή σε τέσσερις σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις ανήλικης. Συγκεκριμένα παραδέχθηκε δύο αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης των δύο ανηλίκων, δηλαδή της 14χρονης και της 15χρονης, που έγιναν στις 27 Απριλίου 2014. Παραδέχθηκε επίσης ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά την 14χρονη σε διαφορετικές περιπτώσεις μεταξύ Μαρτίου και Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η ανήλικη ήταν 13 χρόνων, ενώ παραδέχθηκε ακόμα μία σεξουαλική εκμετάλλευση της ίδιας ανήλικης όταν η ανήλικη ήταν 14 χρόνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ