Οι τζιχαντιστές του Ιράκ εκτέλεσαν τον δικαστή που είχε καταδικάσει σε θάνατο τον Σαντάμ Χουσεΐν [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι τζιχαντιστές του Ιράκ εκτέλεσαν τον δικαστή που είχε καταδικάσει σε θάνατο τον Σαντάμ Χουσεΐν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O δικαστής που καταδίκασε σε θάνατο διά απαγχονισμού τον Σαντάμ Χουσεΐν το 2006, πιστεύεται ότι έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας από τους τζιχαντιστές σουνίτες αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι ίδιοι οι μαχητές.

Οι αντάρτες ισχυρίζονται πως σκότωσαν τον δικαστή Ραούφ Αμπντούλ Ραχμάν σε αντίποινα για τον απαγχονισμό του 69χρονου Ιρακινού δικτάτορα.

Σημειώνεται ότι αν και ο θάνατός του δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί από την ιρακινή κυβέρνηση, ωστόσο αξιωματούχοι δεν έχουν διαψεύσει τις αναφορές για αιχμαλωσία του την προηγούμενη εβδομάδα, ούτε και τις νέες πληροφορίες, περί εκτέλεσής του.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, ο Ραχμάν πιστεύεται ότι έπεσε στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών στις 16 Ιουνίου και πως εκτελέστηκε δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου.

Μάλιστα, ο ιορδανός βουλευτής Καλίλ Άτιεχ έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι ο δικαστής Ραχμάν, που προήδρευσε του Ιρακινού Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου κατά τη δίκη του Σαντάμ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο. «Οι ιρακινοί επαναστάτες τον συνέλαβαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο για την εκτέλεση του μάρτυρα Σαντάμ Χουσεΐν» φέρεται να έγραψε σύμφωνα με το Al-Mesyroon. Επίσης, ο Άτιεχ πρόσθεσε ότι ο δικαστής επεχείρησε να δραπετεύσει, από τη Βαγδάτη μεταμφιεσμένος σε χορευτή παραδοσιακών χορών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ