Κάθε μήνα και 1 δισ. παραπάνω τα ληξιπρόθεσμα χρέη -Σχέδιο αύξησης του αριθμού των δόσεων - iefimerida.gr

Κάθε μήνα και 1 δισ. παραπάνω τα ληξιπρόθεσμα χρέη -Σχέδιο αύξησης του αριθμού των δόσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την αρχή του χρόνου έως και το τέλος Απριλίου προστέθηκαν στα βιβλία του δημοσίου νέα χρέη των φορολογούμενων, ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που έχει προβληματίσει το οικονομικό επιτελείο καθώς κινδυνεύει η ομαλή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Η ρύθμιση δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία σε έως 12 μηνιαίες δόσεις, αλλά από την κυβέρνηση επιθυμούν να αυξηθούν σημαντικά οι δόσεις προς την εφορία, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν έστω και λίγα κάθε μήνα.

Το αίτημα για την αύξηση του αριθμού των δόσεων ακόμα και σε 48 πρόκειται να τεθεί υπόψη της τρόικα κατά την αξιολόγηση που θα αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το capital.gr και αφού θα έχει φανεί τι γίνεται στο μέτωπο του ληξιπρόθεσμου χρέους των φορολογούμενων.

Και αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών είναι το γεγονός ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας, καθώς οι φορολογούμενοι θα κληθούν να αναλάβουν ένα πολύ μεγάλο φορολογικό βάρος.

Από τα τέλη Ιουλίου έως και το τέλος Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν έξι διαφορετικούς φόρους, συνολικού ύψους άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κάθε μήνα θα πληρώνουν έως το τέλος του έτους, ενώ θα υπάρχουν και μήνες που θα πληρώνουν έως και έξι φόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ