Θετικό βήμα στην Ουκρανία -Οι αυτονομιστές συμφώνησαν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός - iefimerida.gr

Θετικό βήμα στην Ουκρανία -Οι αυτονομιστές συμφώνησαν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός

Θετικό βήμα στην Ουκρανία -Οι αυτονομιστές συμφώνησαν να τηρήσουν την κατάπαυση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από διαμάχες πολλών εβδομάδων, που έχουν κοστίσει δεκάδες ζωές και στις δύο πλευρές, ένα θετικό βήμα έγινε στην Ουκρανία. Οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών σε δύο περιοχές συμφώνησαν να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός μέχρι την Παρασκευή (27/6).

Το σχετικό βήμα έκαναν οι ηγέτες των αυτονομιστών στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ συμφώνησαν στην ολιγοήμερη εκεχειρία έπειτα από μια συνάντηση με μια ομάδα επαφής στην οποία συμμετείχαν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, ο απεσταλμένος της Μόσχας στο Κίεβο και ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, είχε κηρύξει κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου του για τον τερματισμό της κρίσης στις ρωσόφωνες επαρχίες της χώρας.

«Η κατάπαυση του πυρός θα ισχύσει έως τις 10 π.μ. της 27ης Ιουνίου. Σε αυτό το διάστημα, η Ρωσία και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα παρακολουθούν την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν και θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για να επέλθει ειρήνη», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μποροντάι, ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ