Βρέθηκε μαζικός τάφος μεταναστών στο Τέξας -Πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρέθηκε μαζικός τάφος μεταναστών στο Τέξας -Πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνητές ανθρωπολόγοι ανακάλυψαν σε νεκροταφείο στο Νότιο Τέξας ένα μαζικό τάφο μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Foxnews, οι μετανάστες πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Indianapolis καθώς και του Πανεπιστημίου Baylor. Οι ερευνητές ξέθαψαν σακούλες σκουπιδιών μέσα στις οποίες υπήρχαν λείψανα ανθρώπων.

Κατά το διάστημα 2011-2013 έχουν καταγραφεί πάνω από 300 θάνατοι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ.

Το 2013 ερευνητές είχαν βρει μέσα στο ίδιο νεκροταφείο 110 σώματα και δεν κατέστη δυνατό να αναγνωριστούν ενώ το καλοκαίρι έγιναν άλλες 52 εκταφές.Χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα για να «ξεκαθαριστεί πόσα σώματα βρέθηκαν», δήλωσε η ανθρωπολόγος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Baylor Lori Baker.

Η Krista Latham που είναι ανθρωπολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Indianapolis, μαζί με την Lori Baker πραγματοποιούν μια μακροχρόνια έρευνα με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι μετανάστες που έχουν πεθάνει στα σύνορα.

Η καθηγήτρια Lori Baker δήλωσε «Είμαι συγχυσμένη καθώς αυτός δεν είναι τρόπος για ενταφιασμό. Η ιδέα ότι σε όλο το μήκος των συνόρων άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί χωρίς να αναγνωριστούν είναι αποκρουστική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ