Αντισυνταγματικές οι περικοπές και στους συνταξιούχους δικαστικούς -Το κράτος καλείται να επιστρέψει 150 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Αντισυνταγματικές οι περικοπές και στους συνταξιούχους δικαστικούς -Το κράτος καλείται να επιστρέψει 150 εκατ. ευρώ

Αντισυνταγματικές οι περικοπές και στους συνταξιούχους δικαστικούς -Το κράτος κα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διάσκεψή του κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου τις περικοπές στους μισθούς των συνταξιούχων δικαστών από 1η Αυγούστου του 2012.Αυτή η απόφαση θα αποτελέσει «πιλότο» όπως εκτιμούν νομικοί και για τις εκκρεμείς υποθέσεις των συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων όπως των ενστόλων, διπλωματών διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ και άλλων.

Ειδικότερα οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν στις συντάξεις των δικαστών και μάλιστα αναδρομικά υπερβαίνουν τις συνταγματικές αρχέρς της ισότητας στα δημόσια βάρη αλλά και την αρχή της αναλογικότητας.

Στη διάσκεψή τους η οποία θα πάρει τη μορφή απόφασης μετά τον Σεπτέμβρη έκρινε ακόμα ότι η παραγραφή των αξιώσεων των συνταξιούχων δικαστικών είναι διετής και όχι πενταετής κάνοντας στροφή στη νομολογία των τελευταίων ετών.

Το κόστος των επιστροφών και μάλιστα αναδρομικά αναμένεται να φθάσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ