Ενας στους δύο έχει κάνει δήλωση -Ερχονται οι δόσεις προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ - iefimerida.gr

Ενας στους δύο έχει κάνει δήλωση -Ερχονται οι δόσεις προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ

Ενας στους δύο έχει κάνει φορολογική δήλωση -Βιαστείτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερα αργό ρυθμό γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις φέτος, με αποτέλεσμα μόνο ένας στους δύο να έχει υποβάλλει έως τώρα. Το υπουργείο Οικονομικών όμως προειδοποιεί τους πολίτες να βιαστούν, καθώς όσο κι αν καθυστερήσουν τη σχετική διαδικασία, οι δόσεις είναι προ των πυλών.

Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί μόλις το 56% των φορολογικών δηλώσεων, ενώ η προθεσμία λήγει κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα (30/6). Συγκεκριμένα, έχουν γίνει 2,5 εκατομμύρια δηλώσεις, από τις 5,7 εκατομμύρια που θα πρέπει συνολικά να υποβληθούν. Το υπουργείο Οικονομικών όμως υπενθυμίζει ότι από φέτος έχει αποσυνδεθεί η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από εκείνη της πληρωμής των δόσεων του φόρου. Γιατί όποτε κι αν γίνει η δήλωση, οι δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν η πρώτη έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα από τις δυνατότητες του συστήματος ΤΑΧΙSnet, το οποίο μπορεί να υποδεχθεί από 17.000 έως 20.000 δηλώσεις την ώρα, δηλαδή κατά ανώτατο όριο έως και 170.000 δηλώσεις την ημέρα.

Μάλιστα, όσο πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας, ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων πέφτει αντί να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, ενώ την προηγούμενη Τρίτη είχαν υποβληθεί 133.000 φορολογικές δηλώσεις, την Τετάρτη αυτός ο αριθμός περιορίστηκε στις 128.000 δηλώσεις, την Πέμπτη στις 124.000 και την Παρασκευή στις 114.000.

Πάντως, από τη ΓΓΠΣ προτρέπουν τους φορολογούμενους να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στο TAXISnet τις ώρες 9.30-14.00 και 17.00-21.00, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ