Αφήστε τα κινητά σας στην είσοδο: Η πρώτη κατασκήνωση απεξάρτησης από την τεχνολογία [εικόνες] - iefimerida.gr

Αφήστε τα κινητά σας στην είσοδο: Η πρώτη κατασκήνωση απεξάρτησης από την τεχνολογία [εικόνες]

Η πρώτη κατασκήνωση απεξάρτησης από την τεχνολογία στην Καλιφόρνια!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προετοιμαστείτε να βγείτε εκτός δικτύου», γράφει η πινακίδα που υπάρχει λίγο πριν από το Camp Grounded. «Εκεί που οι μεγάλοι μαθαίνουν να αποσυνδέονται, να πατούν το κουμπί της εξόδου και να γίνονται πάλι παιδιά», υπόσχεται η διαφήμιση της κατασκήνωσης για την αποτοξίνωση από την τεχνολογία.

Γιατί αυτό ακριβώς είναι το Camp Grounded στην Καλιφόρνια: μια κατασκήνωση για ενήλικες, «κολλημένους» με την τεχνολογία, όπου θυμούνται ξανά πώς είναι η ζωή χωρίς κινητό, κομπιούτερ, τάμπλετ και άλλα συναφή.

Οι «εξαρτημένοι», με το που φτάνουν στην κατασκήνωση, βουτούν κατευθείαν στα βαθιά νερά. Στέκονται στη σειρά και παραδίδουν κάθε ηλεκτρονική συσκευή που έχουν μαζί τους στους συμβούλους του κάέντρου. Θα κάνουν να τις δουν τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες θα αποφασίσουν πώς να είναι να ζεις με 300 άλλους ανθρώπους- που φιλοξενούνται κάθε φορά στις εγκαταστάσεις- χωρίς να υπάρχει η διαφυγή της ενασχόλησης με το smartphone.

Η αποτοξίνωση από την τεχνολογία είναι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα που κάνουν κατά τη διαμονή τους στο καμπ. Το δεύτερο είναι η προσπάθεια να αφήσουν πίσω τους ό,τι έχει να κάνει με την εργασία τους. Και οι κανονισμοί είναι τόσο αυστηροί, που θεωρείται... ταμπού ακόμη και να πει κανείς τη λέξη «δουλειά», όπως γράφει το Forbes.

Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος εκεί πρέπει να βρει έναν άλλο τρόπο ακόμη και για να συστηθεί, αφού συνήθως η πρώτη αναφορά που κάνει κάποιος όταν «παρουσιάζει» τον εαυτό του σε έναν άγνωστο είναι για το επάγγελμά του. «Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω το μεγάλο βαθμό στον οποίο η ''ταυτότητά'' μου σχετιζόταν με τη δουλειά μου. Αλλά και πως έκρινα τον κόσμο επιφανειακά, με βάση το επάγγελμά του», παραδέχθηκε ο Μπέντζαμιν Πάκαρντ, ένας 30χρονος τηλεοπτικός παραγωγός που βρέθηκε στο καμπ για να «αποτοξινωθεί».

Η αποτοξίνωση δεν είναι πάντα εύκολη βέβαια. Οι περισσότεροι παραδέχονται ότι έπιασαν τον εαυτό τους να κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση για να πιάσει το smartphone, κυρίως τις στιγμές που ένιωθαν μόνοι ή πιέζονταν. Οσο για το τι γίνεται μετά από την παραμονή στο καμπ, η απάντηση είναι αυτονόητη. Οσοι συναντήθηκαν εκεί γίνονται «φίλοι» στο Facebook και συνεχίζουν να επικοινωνούν μέσω της τεχνολογίας την οποία προσπάθησαν να απαρνηθούν!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ