Αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία ζήτησε ο Μάκης Βορίδης - iefimerida.gr

Αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία ζήτησε ο Μάκης Βορίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αυξηθούν τα κονδύλια που δίνονται για την Υγεία, στο πλαίσιο όμως συγκεκριμένων δημοσιονομικών δεδομένων, ζήτησε με σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται σε αλλαγές στα συνολικά ποσά του προϋπολογισμού αλλά στην κατανομή των κονδυλίων μεταξύ υπουργείων, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού. «Αυτό είναι εσωτερική συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα. Ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε μάλιστα πως για την κυβέρνηση είναι «κεντρική πολιτική επιλογή» να δοθεί έμφαση στην κοινωνική πολιτική.

Ως δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα «που βαραίνει το υπουργείο Υγείας» έθεσε ο κ. Βορίδης την αύξηση της ανταποδοτικότητας των δαπανών υγείας για τους πολίτες, λέγοντας μάλιστα πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, «υπάρχουν πολλά περιθώρια».

Αναφορικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας»για τραγική κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο οι οφειλές του έφθασαν τα 7,7 δισ. και έχει λαμβάνειν μόλις 500 εκατομμύρια, ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει τις δυσκολίες του, αλλά εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι ένας χώρος όπου πρέπει να γίνει πολλή δουλειά.

Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει, αλλά θα ενημερωθεί για το θέμα σχετικά με την αναφορά του δημοσιεύματος πως σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη έχουν εγκατασταθεί πέντε κοινοπραξίες που έχουν προεπιλεγεί οι οποίες κάνουν μελέτες για τη σωτήρια του ΕΟΠΥΥ και το πόσον που θα μοιραστούν ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ