Μyksa: Δύο κορίτσια με πολύ χιούμορ σχεδιάζουν τα ρούχα που ταιριάζουν όπως κανένα άλλο στον ελληνικό γυναικείο σωματότυπο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μyksa: Δύο κορίτσια με πολύ χιούμορ σχεδιάζουν τα ρούχα που ταιριάζουν όπως κανένα άλλο στον ελληνικό γυναικείο σωματότυπο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγγελική Κοτρώνη και η Αγγελική Νταούτη είναι μια fashion designer και μια fashion stylist & blogger, αντίστοιχα, τα τελευταία τρία χρόνια διατηρούν το blog myksa, ενώ είναι τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από το ομώνυμο brand που μας συστήθηκε λανσάροντας γούνες και συνέχισε φτιάχνοντας ρούχα για... γοργόνες.

Αναφερόμενες στο όνομα των ρούχων που λανσάρουν τα δύο κορίτσια λένε μιλώντας στο popaganda.gr: «Επιλέξαμε αυτόν τον τίτλο γιατί ήταν αστείος, δυνατός, χιουμοριστικός και ξεκινά από το γράμμα “μ” που για εμάς έχει μία ιδιαίτερη ενεργειακή δύναμη που δεν εξηγείται. Μετά αρχίσαμε να το ψάχνουμε λίγο παραπάνω και είδαμε ότι σημαίνει κάτι θετικό. Επιπλέον αυτό που θέλαμε να δείξουμε είναι ότι είναι απλά μία λέξη, δεν πιστεύουμε σε στερεότυπα. Και η μόδα χρειάζεται επιτέλους να αποβάλλει το concept του στημένου».

Η εταιρεία των δύο κοριτσιών ξεκίνησε λανσάροντας οικολογικές γούνες που διακρίονται για τα πρωτότυπα σχέδια και χρώματά τους. Επειδή, όμως, η γούνα δεν είναι και το πιο... απαραίτητο ρούχο στην Ελλάδα και επειδή τα ελληνικά καλοκαίρια είναι εκείνα που δεσπόζουν στις συνειδήσεις όλων, οι myksa εμπνεόμενες από το sushi ετοίμασαν την καλοκαιρινή τους σειρά ρούχων που ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει. «Μας αρέσει πράγματι πολύ η ιαπωνική κουλτούρα. Το νέο μας project ονομάζεται Ελληνίδα Γοργόνα, ακριβώς επειδή τα ρούχα μας είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στον ελληνικό σωματότυπο. Όταν ξεκίνησε η ιδέα με τις γοργόνες και τη θάλασσα αναπόφευκτα καταλήξαμε στα ψάρια, στα κιμονό, στα manga κι εν τέλει και στο sushi, όλα αυτά μπλεγμένα με την Ελληνίδα» εξηγούν τα κορίτσια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη των δύο κοριτσιών και δείτε φωτογραφίες από τη φανταστική συλλογή τους στο Popaganda.gr.

Μyksa: Δύο κορίτσια με πολύ χιούμορ σχεδιάζουν τα ρούχα που ταιριάζουν όπως κανένα άλλο στον ελληνικό γυναικείο σωματότυπο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ